İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal yeniden seçildi

İstanbul Barosu’nun yeni başkanı 12 bin 836 oyla Avukat Doç. Dr. Ümit Kocasakal oldu. Kocasakal, 28 bin 884 oyun yüzde 58.30’unu aldı. Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan seçimi açık arayla kazanan Kocasakal, bir kez daha başkan seçildi. 73 sandıklı seçimde oyların yüzde 58’ini alan Kocasakal, “Mensuplarımız İstanbul Barosu’nun asla fethedilemeyecek bir kale olduğunu açıkça göstermiştir” dedi.

Seçimde, Av. Doç. Dr Ümit Kocasakal 12 bin 836, Rıza Saka, 4 bin 650, Filiz Kerestecioğlu 3 bin 495, Muammer Aydın bin 38 oy aldı. Sonuçların açıklanmasının ardından açıklamalarda bulunan Kocasakal, sonucun İstanbul Barosu’nun avukatlarına yakışan bir olgunlukta ve şölen havasında geçtiğini söyledi.

Kocasakal, “Seçime giren bütün meslektaşlarımı kutluyorum. Genel kurul yine bize teveccüh gösterdi. Çok ciddi bir oranda oy aldık. Bu şunu gösteriyor bu iki yıl boyunca gerek hukuk mücadelesindeki kararlılığımız ve dik duruşumuz, gerek hukuksuzluğa teslim olmayacağımız şeklindeki beyanlarımız genel kurul tarafından çok ciddi bir şekilde kabul görmüştür. Bu sonuçta iki yıl boyunca yaptığımız hizmetler kabul görmüştür. Ve burada İstanbul Barosu avukatları bütün Türkiye’ye, cumhuriyet konusunda, cumhuriyetin temel nitelikleri konusunda, üniter devlet konusunda, tam bağımsızlık konusunda, anayasamızın değiştirilemez ilkeleri konusunda çok net bir mesaj vermiştir. Tüm Türkiye bakımından bunun önemli olduğunu düşünüyorum. İstanbul Barosu hukuksuzluğa karşı dimdik ayakta kalmaya devam edecektir. İstanbul Barosu'nun asla fethedilemeyecek bir kale olduğunu mensuplarımız açıkça göstermiştir” şeklinde konuştu.

Kocasakal, sadece kendilerine oy verenlerin değil herkesin başkan ve yönetim kurulu olacaklarını ve çalışmalarıyla herkesi kucaklayacaklarını ifade etti.

 

Kategoriler

Güncel Gündem