Sinan Oğan Erdoğan'ı destekleme kararı aldı, Kılıçdaroğlu tepki gösterdi

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı.

Oğan, "Bize oy veren seçmenlerin de Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemelerini talep ediyorum" dedi.

Sinan Oğan, Ankara'da yaptığı açıklamada, ilk turda yüzde 5,2 oy alarak seçim üzerinde etkili bir rol oynadıklarını söyledi.

"Bu seçimleri toplumun önüne koyduğumuz amaç ve hedefler açısından değerlendirdiğimizde Türk milliyetçiliğini ve Atatürkçülüğü ülkenin gündemi haline getirdik" diyen Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"HDP üzerinden oluşturulan kilit parti durumunu bozduk, Türk milliyetçilerini kilit haline getirdik. Türkiye'de güçlü ve milliyetçi seçmen kitlesinin görülmesine katkı sağladık. İkinci tura kalan adayların bizim söylemlerimize sarılmalarını sağladık. Bizi dikkate almayan, saymaya gerek görmeyen, bizim siyasi hareketimizi saydığını gördük. PKK, FETÖ ve benzeri gibi her türlü terör örgütleri mücadelesinde tavrım siyasetin ana akımında yer bulmasını sağladık. Anayasa'nın değişmez ilkeleri ve Türklük gibi kavramlarda farkındalık oluşturduk."

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklamasının ardından, "Kimin bu güzel vatandan kimin bu güzel vatanı satandan yana olduğu belli" dedi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Biz bu ülkeyi terörden ve mültecilerden kurtarmaya geliyoruz" diye yazdı.

Seçimin bir referandum olduğuna yönelik söylemini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, "Artık kimse kimseyi kandıramayacak. Sandığa gelmeyen 8 milyon vatandaşımızı ve tüm gençlerimizi sandığa çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Resmen dağılan ATA İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerden Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Vecdet Öz, Sinan Oğan'ın Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemesinin ardından "Herkes kendine yakışanı yaptı" ifadesinin yer aldığı bir paylaşım yaptı.

Öz, gündüz saatlerinde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlue ile görüşmüş ve kendisine desteğini açıklamıştı.

Kategoriler

Güncel