HDP ve YSP Kılıçdaroğlu'na desteği sürdürme kararı aldı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Millet İttfifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında protokol imzalanmasının ardından, Kılıçdaroğlu'na destek veren HDP ve YSP yetkili kurullarını toplama kararı almıştı. İki partinin eş başkanları Kılıçdaroğlu'na desteği sürdürme kararı aldıb

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti (YSP) Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün ve İbrahim Akın, Ankara'da basın açıklaması yaptı.

HDP ve YSP, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda da destek verme kararı aldı. Buldan, "Pazar günü sandığa eksiksiz gideceğiz ve tek adam rejimini değiştireceğiz" dedi.

"21 yıllık tek adam rejimiyle karşı karşıyayız. 28 Mayıs seçimi demokrasiden yana olanlarla tek adam rejimini isteyenler arasındadır" diyen Buldan şöyle konuştu:

"Göçmen veya mültecilerin siyasi çıkarların malzemesi haline getirmek yanlıştır ve insani değildir. Bu tablonun sorumlusu mülteciler değil, savaş politikalarında ısrar edenlerdir. Bizler HDP ve Yeşil Sol Parti olarak halkın eşitlik, adalet, hak, hukuk ve özgürlük mücadelesine kefiliz. Bugünkü ucube rejim, yaşanan toplumsal sorunların temelidir. 28 Mayıs'ta oylanacak olan da, bu ucube rejimin devam edip etmeyeceğidir. Bugünkü sistem karşısında birleşen milyonlarca oy, daha çok demokrasi içindir. Erdoğan bizler için asla bir seçenek değildir. Tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir."

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da "28 Mayıs seçimleri bir referandum niteliğindedir. Bir yanında rant, sömürü, talan, savaş ve yalan rejiminin yer aldığı; diğer yanında halkların demokratik dönüşüm özlem ve arzusunun yükseldiği bir seçim olacaktır. Bizler tercihimizi demokratik dönüşüm, barış ve refah iradesi yönünde kullanıyoruz" dedi. Sancar şunları söyledi: 

"Tuzakları görüyoruz. Ama bizler demokratik dönüşüm, adalet, refah ve özgürlük hedefimizden vazgeçmiyoruz. O yüzden tercihimizi saray rejimini değiştirmek noktasında koymuştuk, aynı kararlılıkla bu tercihimizi sürdürüyoruz. İlk turda sandığa gitmeyen yurttaşlarımıza açık çağrımızıdır. Sandığa gidelim, sandığı koruyalım ve bu saray rejimini değiştirelim. Buna hep birlikte inanalım ve hep birlikte değiştirelim."

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, 28 Mayıs seçiminin bir "rejim tercihi" olacağını kaydetti. Akın, "14 Mayıs'ta durdurduk, 28 Mayıs'ta değiştirceğiz" ifadelerini kullandı.  Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün de en başından beri değişim ve demokrasiden yana olduklarını, "protokollere ve pazarlıklara ihtiyaç duymadıklarını" söyledi.

Kayyım tartışmalarına da değinen Kılıçgün,  "Yeni kayyım tartışmalarını başlatan ve kayyım üzerinden siyaset yürütenlere dün de cevap olduk bugün de cevap olacağız. Bu siyaseti şoven ve milliyetçi dilden arındıracağız, başka çaresi yok çünkü toplumun gerçekliği bu değil."

(Ajanslar)

Ayrıca bkz: Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ anlaştı

Kategoriler

Güncel