Gezi direnişi 10 yaşında

Gezi direnişinin 10. yılında Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla çok sayıda kişi TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi önünde bir araya geldi. “Gezi tutsakları onurumuzdur”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganlarının atıldığı buluşmada basın açıklaması okundu. Buluşma sonrasında bazı göstericiler gözaltına alındı.

Buluşmaya gezi direnişinde hayatını kaybedenlerin aileleri, HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu, Oya Ersoy, EMEP GYK üyesi, Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, TİP Milletvekili Ahmet Şık, CHP Milletvekili Ali Şeker, Sol Parti PM üyesi Alper Taş, Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros da alana gelenler arasında yer aldı.

Buluşma sırasında gezi eylemleri sırasında hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okundu, kitle "Yaşıyor" diyerek karşılık verdi.

Taksim Dayanışması adına açıklamayı Esin Köymen okudu. 

Taksim Dayanışması'nın basın açıklamasında bölümler şöyle:

"Gezi’nin onuncu yılında, şehir şehir dalga dalya yayılan, yasaklara, hukuksuz cezalara, baskıya, ranta, talana, yalana, tüm ayrıştırma politikalarına karşı yan yana durduğumuz, sesimizi çığa dönüştürdüğümüz o şanlı direnişten hala ilk günkü gibi gurur duyuyoruz! 

Bu memleket aydınlığa kavuşsun diye gencecik yaşlarında hayatlarını kaybeden, bizden ayırdıkları Berkinimizin, Ali İsmailimizin, Abdocanımızın,  Mehmetimizin, Ethemimizin, Ahmetimizin, Medenimizin ve Hasan Feritimizin anılarıyla gurur duyuyoruz. Gezi direnişinde gözünü kaybedenlerin, yaralananların, yargılananların, işsizliğe, sürgüne mahkum edilenlerin, ödetilen her bedele karşın Gezi’nin anısına toz kondurmayan tavırlarıyla gurur duyuyoruz!

6 Şubat Depremlerinde bir kez daha haklılıkları ispatlandığı üzere, sağlıklı ve dayanıklı kentlerde yaşama hakkını hukukla ve meslek ilkeleriyle savunarak Gezi’yi bir afet toplanma alanı olarak koruyan, bu ülkenin demokrasi güçleri ve demokrasiye omuz veren yurttaşlarıyla gurur duyuyoruz!

Tüm ülkeyi şehir şehir “Her yer Taksim her yer direniş” sloganıyla inleten, haklarına, kentine, doğasına, memleketine sahip çıkan milyonlar adına, bütünüyle haksız, hukuksuz, delilsiz, mantıksız ve vicdansız tutum ve kararlarla 5,5 yıldır hapiste tutulan Osman Kavala ile Gezi’nin onurlu bakiyesini bizler adına taşıyan, tutuklulukları bir yılı aşan Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay, Çiğdem Mater, Can Atalay ve Mine Özerden'le gurur duyuyoruz!

Devletin tüm imkânlarının iktidar adına kullanıldığı, dünya tarihinin gördüğü en adaletsiz seçimlerinden birinden çıkan sonuç bizi umutsuzluğa sürüklemeyecek. Aksine, eşitlik özgürlük ve adalet için tüm farklılıklarımızla Gezi’de olduğu gibi birbirimizin elinden tutmakta inat ediyoruz. Gezi’de kapısını araladığımız o coşkulu, heyecanlı, bir arada, umutlu, paylaşımcı, dirençli “bir başka dünya” için mücadele etmeye devam ediyoruz. Bilsinler ki bizim pusulamız Gezi’dir. İnsanca, özgür, adil, refah içinde, demokratik bir yaşam talebimiz ve hak arayışımız hep sürecek. Onuncu yaşında da, Gezi’yi hep genç kılan, bizi hep ayakta tutan, tüm hayallerimiz gerçek olana kadar dilimizden düşmeyecek olan sloganıyla anıyoruz Gezi Direnişini ve bu sloganla karşılıyoruz önümüzdeki dönemi bu daha başlangıç, mücadeleye devam! Bu gurur hepimizin! Karanlık gider, Gezi kalır!"

Basın açıklamasının ardından Taksim'e çıkan  bazı katılımcılar polisin sert müdahalesiyle gözaltına alındı.

(Ajanslar, Evrensel)

Kategoriler

Güncel