Birbirinden ünlü kadın tenisçiler sezon sonu turnuvası için İstanbul'da

WTA Dünya Klasmanı’nın en iyi 8 tenisçisi sezon sonu turnuvası için İstanbul'da. Bu yıl 23-28 Ekim tarihlerinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenecek WTA sezon sonu turnuvasında, Serena Williams, Maria Sharapova, Victoria Azarenka, Agnıezska Radwanska, Anjelique Kerber, Sara Errani, Petra Kvitova ve Li Na gibi dünyaca ünlü tenisçiler mücadele edecek.

NATALİ ORAL

Petra Kvitova

İlki 1972 yılında Florida’da gerçekleştirilen WTA Şampiyonası, kadınlar tenisinde o yıldan bu yana her tenis sezonu düzenleniyor ve 4. Grand Slam’den sonra en prestijli 5. turnuva olma özelliğini taşıyor. 2003’ten bu yana turnuvaya sadece dünyanın teklerde en iyi 8 oyuncusu ve çiftlerde 4 takımı katılıyor. İstanbul 2011, 2012’nin yanı sıra 2013’te de bu şampiyonaya ev sahipliği yapacak.

WTA Dünya Klasmanı’nın en iyi 8 tenisçisini İstanbul'da ağırlayacak WTA sezon sonu finali, bu sene 23-28 Ekim tarihlerinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Sezonun son turnuvası olan İstanbul Cup; teklerde Amerika Açık ve Olimpiyat Şampiyonu  ABD’li Serena Williams’ın yanı sıra Rus Maria Sharapova, Belaruslu Victoria Azarenka, Polonyalı Agnıezska Radwanska, Alman Anjelique Kerber, İtalyan Sara Errani, Çek Petra Kvitova ve Çinli Li Na’nın mücadelelerine sahne olacak. Şampiyonanın çiftler mücadelelerinde ise İtalya’dan Sara Errani-Roberta Vinci; Çek Cumhuriyeti’nden Andrea Hlavackova-Lucie Hradeca ve ABD’den Liezel Huber- Lisa Raymond yarışmaya katılmaya hak kazanırken çiftlerde yarışacak 4. takım henüz belli olmadı.

Victoria Azarenka

WTA Şampiyonası hakkında basına konuşma yapan TTF Asbaşkanı Cengiz Durmuş, WTA Şampiyonası finalinin İstanbul’da düzenlenmesinin, Türkiye’de tenisin hak ettiği ilgiyi görmesini sağlayacak bir spor organizasyonu olduğunun söyledi. Geçtiğimiz sene ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarından 250’nin üzerinde basın mensubu turnuvayı yerinde takip ettiğini belirtirken 164 ülkede 400 saatin üzerinde canlı yayınla şampiyona tarihinin en kapsamlı yayını yapıldığını ve hedeflerinin bu sene bu rakamlarını geliştirmek olduğunu da sözlerine ekledi.

TTF’ye İstanbul'da düzenlenecek WTA sezon sonu finali hakkında konuşan Çek Raket Radwanska; 2011’de, her akşam tek boş bir yerin olmadığı bir kalabalığın karşısında oynamanın hiçbir zaman unutamayacağı bir duygu olduğunu söyledi. 

Andrea Hlavackova

Bu sonbaharda geri gelme fırsatını yakalamayı iple çektiğini belirten Radwanska, Türkiye’deki tenisseverlere iyi bir tenis haftası daha yaşatmayı umduğunu da sözlerine ekledi.

İlki geçen yıl düzenlenen turnuvaya teklerde, Danimarkalı Caroline Wozniacki, Maria Sharapova, Victoria Azarenka, Petra Kvitova katıldı.. Final maçında Azarenka’yı 7-5, 4-6 ve 6-3’lük setlerle yenen Kvitova WTA 2011 İstanbul Kupası’nın sahibi olurken çiftlerde Çek Pescke ve Srebotnik’i 6-4, 6-4 setlerle yenen ABD’li Raymond ve Huber şampiyonluğa ulaştı.

 

 

 

Kategoriler

Toplum Spor