Kudüs'te patrik kaymakamlığı seçimi yapıldı

Kudüs Patriği Torkom Başepiskopos Manukyan'ın 12 Ekim'de vefatının ardından Surp Hakovbyants Birliği Genel Meclisi toplandı. Yapılan seçimde Aris Şirvanyan, en çok oyu olarak Patrik Kaymakamı seçildi.

Ermeni Kilisesi’nin 1915 sonrasında yetiştirdiği en değerli din adamlarından biri olarak kabul edilen, şiir ve müzikoloji alanındaki çalışmalarıyla tanınan Torkom Başepiskopos Manukyan, uzun süren bir hastalık döneminin ardından, 12 Ekim Cuma sabahı vefat etmişti. Yeni patrik seçimi sürecinin organize edilmesi için Kudüs Surp Hakovbyants Birliği Genel Meclisi dün bir toplantı gerçekleştirdi. Oturuma Kudüs ve yurtdışı diyakosluklardan 29 ruhban katıldılar.

Toplantı müteveffa Kudüs Patriği Başepiskopos Torkom Manukyan’ın ruhu için duayla başladı. Oturumda Surp Hakovbyants Birliği Tüzüğü’nün 24. maddesi gereği Patriklik Kaymakamlığı seçimi yapıldı.

Tek aday olan Başepiskopos Aris Şirvanyan, oyların büyük çoğunu alarak Patrik Kaymakamı seçildi. Patrik kaymakamının görevleri arasında; müteveffa patriğin cenaze töreninde yapılacak ayine riyaset etmek ve patriğin vefatından 40 gün sonra yapılacak olan patrik seçimlerini organize etmek var.

Kategoriler

Güncel Diaspora