Kvitova çekildi, Williams raketini kırdı, Sharapova 2’de 2 yaptı

TEB BNP Paribas WTA Şampiyonası’nın 2. gününde Petra Kvitova rahatsızlığı gerekçesiyle turnuvadan çekildi. Yerini ise dünya sıralamasının 9’uncusu Avustralyalı Samantha Stosur aldı. Gece 2:12’de sonlanan uzun günün galipleri Williams, Azarenka ve Sharapova oldu. Natali Oral, Sinan Erdem’den bildiriyor.

NATALİ ORAL

Şampiyona’nın 2. günü ilk güne göre daha çekişmeli ve heyecan vericiydi. 17:15’te ilk maç başlarken son maç bittiğinde ise saatler tam 02:12’yi gösteriyordu. Tribünler ilk karşılaşma olan Williams-Li Na maçında çok dolu değildi ama seyirciler buna rağmen desteği ve tezahüratları bir an olsun azaltmadılar.

Özellikle çocukların maçlara ve oyunculara ilgisi büyüktü. Tenis Federasyonu’na bağlı sporcuların ve antrenörlerin de izlediği maçlarda çocuk izleyiciler oyunculardan imza almak ve fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştılar. Bu arada, bazı seyircilerin uyarılara rağmen maçlar devam ederken salon dışına çıkmaları veya içeri girmeleri, dikkat dağıtan bir durumdu. Ancak seyircinin genel olarak son derece iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Günün ilk mücadelesi, izleyicilerin coşkulu tezahüratlarıyla ABD’li Serena Williams ile Çinli rakibi Li Na arasında geçti. Dengeli ve çekişmeli geçen ilk sette özellikle Williams’ın hırsı ve agresif tavırları gözden kaçmadı. İlk 5 oyunda konsantrasyon problemi çeken ABD’li raket, pek çok basit hata yaptı ve Li Na karşısında 4-1 geriye düştü. Konsantrasyonunu tekrar kazanan ve toparlanmasını bilen Williams, maçı 4-4’e taşıyabildi. Bu aşamadan sonra çekişmenin arttığı mücadele, tie-break’e uzadı ve Williams tie-break setini alarak durumu 1-0’a taşıdı.

Seyircinin desteğini arkasına alan ABD’li oyuncu, 2. sete de iyi ve hırslı başladı ve servislerinin avantajını kullanarak 53 dakika süren 2. seti, 6-3 kazandı ve maçtan 2-0 galip ayrıldı. Maç esnasında hayli sinirli olan Williams, geriye düştüğü sette raketini yere attı ve raketin kırılmasına nede oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuncu bu konuyla ilgili olarak, bazen sinirlendiğinde daha iyi oyun çıkardığını söyledi ve raketinin kırılmasını da gücüne bağladı.

Günün ikinci ve en uzun süren mücadelesi, Belaruslu Azarenka ve Alman Kerber arasında geçti. 3 saat 16 dakika süren çekişmeli maçı Azarenka 2-1 le kazandı. Kerber ise 2 maçından da yenilgile ayrılarak gruptan çıkma şansını zora soktu. Seyircilerin ve özellikle çocuk izleyicilerin tezahüratlarıyla ilk sete iyi başlayan Azarenka, maçı çok rahat çeviremedi ve Kerber’in durumu berabere getirmesine engel olamadı. Her iki tenisçi de ilk sette üstünlüğü alamayınca maç, tie-break’e uzadı ve Kerber ilk seti tie-break puanıyla aldı.

İkinci sete agesif başlayan Azarenka 9. oyunda raketini yere fırlatarak tepki çekti. O anda tribünün desteği Kerber’e döndü. Tie-break’e uzayan 2. seti Azarenka 7-6 kazandı ve durum 1-1’e geldi. Azarenka maçı bırakmadı ve 3. seti de alarak 2-1’le ayrıldı.

Günün üçüncü maçı ise yine heyecanla başladı. Sharapova, 2. gününde Radwanska’yı 3 saat 12 dakikada 2-1 ile geçti. Maçın bu kadar uzaması seyircilerin azalmasına neden oldu ve tribünlerde bazı çocuk izleyicilerin uyuyakalması dikkatlerden kaçmadı. Radwanska ilk seti tie-break ile 7-5 kazandı. 2. sette, Sharapova geriden geldi ve yine tie-break’le durumu 1-1’e getirdi. Son seti alan Sharapova oldu ve ikinci maçını da kazanarak 2’de 2 yaptı.

Turnuvanın diğer günleri daha çekişmeli geçecek gibi görünüyor. Bugünün (Perşembe) programında Anjelique Kerber-Li Na, Victoria Azarenka-Serena Williams, Samantha Stosur-Sara Errani karşılaşmaları var.

Kategoriler

Toplum Spor