Şapgir'de 7. hafta

Her şapat [cumartesi] ve giragi [pazar] okurlarla buluşan şapgir 7. haftasında da sizlerle. Siz de şapgir’e destek vermek, yazılarınızı bizle paylaşmak isterseniz, agos.sapgir@gmail.com adresinden bize ulaşabilirsiniz. Twitter’da da @AgosSapgir hesabından yazıları takip edebilir, yorumlarınızı bize iletebilirsiniz. Tüm Müslüman okurlarımızın Kurban Bayramı mübarek olsun.

'Türkiye bir erkek toplumu, sinema da bunun bir uzantısı' 

Can Öktemer, yakın zamanda Işık ve Gölge Oyunları isimli otobiyografik kitabı çıkan, yönetmen ve senarist Ümit Ünal’la, Türkiye sineması, erkeklik ve dizi sektöründe olan bitenler üzerine söyleşti.

'Cumhuriyet boyunca, uydurma bir tarihle ‘sözde ihanetle’ suçlandık'

“Peki ya Türkiye Arapları?” Türkiye’deki nüfusları yaklaşık 7 milyonu bulan Arapların sorunlarını, taleplerini, Türkiye-Suriye gerginliği hakkında düşündüklerini, Türkiye’nin ilk Arap derneği olan ARAPDER Başkanı Şükrü Kırboğa’yla Sevag Beşiktaşlıyan konuştu.

İyi ki doğdun Gözüm!

28 Ekim, Ahmet Kaya’nın doğum günü. Ahmet Kaya’yı, ilk gençlik yıllarında şarkılarıyla, duruşuyla ondan ilham alan bir gencin gözünden yazılan bir hikâyeyle anmak istedik. İyi ki doğdun Gözüm!

Demokratik Kongo'da sessiz sedasız nelere oluyor?


Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin doğusunda Nisan ayında çıkan isyan giderek genişliyor. İsyancılar de facto yönetim kurarken hem hükümet hem de uluslararası toplum somut adımlar atamadı. Müge Dalarşapgir için değerlendiriyor.

'Ve bu arada, Armenia’da bir takside…'

İki yıl önce motosikleti ile yola çıkan Antranik Zekian’ın, Güney Amerika’da karşılaştığı Armenia tabelası karşısındaki şaşkınlığını ve izini sürdüğü tabelayı Sibil Çekmen Fransızcadan çevirerek aktardı.

Nobel'in Ekonomi'si: Bir varmış bir yokmuş

Orkun Saka, bir ekonomi öğrencisinin gözünden “aslında olmayan” bir Nobel’i, “Nobel Ekonomi” diye bilinen ödülün aslında ne olduğunu ve bu sene, ödülü kazanan Lloyd Shapley ve Alvin Roth’un bu onura neden mazhar olduklarını yazdı.

Quentin Tarantino Django'suyla geliyor

Quentin Tarantino’nun kovboy dönemi Amerikası'nı ele alan yeni filmi Django Unchained [Zincirlerinden Kurtulmuş Django] ile Aralık ayında tekrar karşımıza çıkıyor. Bu vesileyle Artun Mimar, Tarantino tarihine bir göz atıyor.
 

Sıfırcı Hoca olarak Ali Nesin


Levent Özata’nın bu haftaki protre konuğu Matematik Köyü’nün kurucusu ama devlete göre “kaçak inşaatçı” Prof. Dr. Ali Nesin.

Kışın kıyısında kaktüs çiçeği

İki haftada bir öykülerini bizlerle paylaşacak olan İsmail Keskin, köklerinden koparılmış bir kaktüsün gözünden İstanbul’da ormanlar yok edilerek yeni kurulan sitelerden, aslında şehir içinde yaratılan çöllerden dem vuruyor bu öyküsüyle.

 

İsrail: Necef'te etnik temizlik

İsrail, güneyindeki Bedevileri zorla yerinden ediyor, etnik temizlik uyguluyor. Bölgenin ünlü gazetecilerinden Ben White El Cezire’ye yazdı, Fatih Gökhan Diler çevirdi.

Kuveyt'in Onur Yürüyüşü için yol haritası

Orta Doğu’nun en ünlü bloggerlarından Mona Kerim, Kuveyt’te Pazar günü gerçekleşen ülke tarihinin en büyük gösterisinin arka planını yazdı. Arif Özden çevirdi.

 
 

Soğuk Gökdelenlerin Ortasında Blues Balıkları

Atlanta’nın göklere değin uzanan betonu sıkıcıdır. Fakat, her şeyin sonunda, insanlara mutlu olmak için en çok insanlar gerekir. Mutlu olmak için görkemli binalar yerine eski bir barda müzik yapmayı tercih etmiş bir grup “güneylinin,” son 20 yıldır her Çarşamba kentin eskimeye yüz tutmuş barı Northside Tavern’i şenlendiren Mudcat’in öyküsünü Sertan Şentürk yazdı.

 

Dünya'dan foto haberler

Dünyanın farklı bölgelerine doğru fotoğraflar eşliğinde bir haber gezisi

Şapgir arşivi;


 
 
20.10.2012
13.10.2012

 

06.10.2012
29.09.2012
22.09.2012
15.09.2012

 

Kategoriler

Şapgir