Suriye’deki çatışmalar Hatay’dan duyuluyor

Suriye’nin İdlip kentine bağlı Harim ve Salkin kasabasında, Esad güçleri ve muhalifler arasında çatışmalar sürüyor. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR), Esad güçlerinin düzenlediği operasyonlarda aralarında 6 çocuk ve 3 kadının da bulunduğu toplam 56 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Salkin ve Harim kasabasında dün, gün boyu zaman zaman şiddetlenerek süren çatışmanın sesleri, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan köyünden de duyuldu.

Harim kasabasına yaklaşık 200 metre uzaklıkta yer alan Beşaslan köyü sakinleri, çatışmalar nedeniyle tedirgin olduklarını belirttiler.

Esad güçleri 56 kişiyi öldürdü

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR), Esad güçlerinin düzenlediği operasyonlarda aralarında 6 çocuk ve 3 kadının da bulunduğu toplam 56 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

SNHR, operasyonlarda, Şam ve banliyölerinde 26, Halep’te 9, Humus’ta 8, İdlip’te 5, Deyr ez-Zor’da 5, Hama’da 2 ve Dera’da 1 kişinin öldüğünü kaydetti.

Şam’ın Zemelka ve Harran el-Avamid bölgesinde Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) ile Esad güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını bildiren SNHR, Esad güçlerinin bu bölgeleri yoğun topçu ateşine tuttuğunu belirtti.

Kategoriler

Güncel Dünya

Etiketler

İdlip