Gül: Çift başlılık söz konusu değil

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında 29 Ekim’de barikatların kaldırılması konusunda başlayan gerginlik devam ediyor. Gül, “Çift başlılık söz konusu değil. Farklı anlaşılmalara fırsat verilmemeli” dedi.

29 Ekim’de Ankara’da yapılmak istenen alternatif kutlamalarda barikatların açılması talimatı konusunda Gül ile Erdoğan arasında ki gerilim devam ediyor. 29 Ekim’den önce Ankara Valisi ile görüştüğü ve kutlamalarda barikatın kaldırılması yönünde Gül’ün talimat verdiği iddia edilmişti. Konuya ilişkin olarak Erdoğan, 'Cumhurbaşkanımızın böyle bir talimat vereceğine inanmıyorum. Çünkü bu ülkeyi çift başlı bir yönetimle bugüne kadar getirmedik' diye konuşmuştu.

Gül’ün Erdoğan’a yanıtı gecikmedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlamasında Ankara Valiliği'ne talimat verdiği yönündeki iddialarla ilgili, çift başlılığın söz konusu olmadığını söyledi. Gül, Cumhuriyet Bayramı'nın nezih bir şekilde kutlanması için görüşme yapılmasından daha doğal bir şey olamayacağını ifade etti.

Yetkilerin Anayasaca belirlendiğine dikkat çeken Gül, farklı anlaşılmalara fırsat verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

29 Ekim