En yaşlı tenisçi: Artin Elmayan

ITF'in 85 yaş üstü dünya klasmanında puanı bulunan en yaşlı tenisçi Artin Elmayan, tenisin ITF puanlı en yaşlı profesyoneli unvanına sahip. Anadolu göçmeni Elmayan, kendi yaşıtı rakip bulamıyor...

Arjantin’de yaşayan Anadolu göçmeni Artin Elmayan, ITF’in uluslararası klasman puanına sahip en yaşlı oyuncusu unvanına sahip. 1917 doğumlu Elmayan, 85 yaş üstü dünya sıralamasında 1 Ekim itibariyle 28 numarada yer alıyor. River Plate Kulübü’nde tenis oynayan 95 yaşındaki Elmayan, 90 yaşında insanların dahi bulunmadığı yaş grubunda genellikle kendisinden 10 yaş küçük rakiplerle korta çıkıyor.

tenisdunyasi.net'in haberine göre; haftada üç kez tenis oynayan Artin Amca, bu yıl ITF turnuvalarında iki galibiyet aldı. 1938’de Türkiye’den Arjantin’e göçen Elmayan, tenisin kolesterol ve diğer sağlık sorunlarıyla baş etmesinde kendisine çok yardımcı olduğunu söylüyor. Buenos Aires’in hemen dışında küçük bir kasabada yaşayan Artin Elmayan, yaklaşık 70 yıldır oynadığı tenise olan bağlılığıyla görenleri kendisine hayran bırakıyor.

 

Kategoriler

Toplum Spor Güncel Diaspora