Gezici Festival yolculuğa hazır

Ankara Sinema Derneği tarafından bu yıl 18’si düzenlenecek olan Gezici Festival 30 Kasım – 10 Aralık tarihleri arasında izleyicilerle buluşmak üzere yola çıkmaya hazırlanıyor.

 

Festivalin ilk durağı her yıl olduğu gibi bu yıl da Ankara olacak. 6 Aralık’ta Ankara’dan ayrılacak olan festival daha sonra Karadeniz kıyılarına hareket edecek ve 7 – 10 Aralık’ta geçtiğimiz yıl da festivale ev sahipliği yapmış olan Sinop’ta sinemaseverlerle buluşacak.

Gezici festival bu sene de Dünya Sineması’na bir göz atarak, Cannes, Berlin, Locarno ve Rotterdam gibi saygın uluslararası film festivallerinden ödülle ayrılmış, izleyicilerin ve eleştirmenlerin beğenisini kazanmış filmlerden bir seçki sunuyor.

Türk Sineması 2012 bölümünde ise bu sene Türkiye’de çekilen uzun metrajlı filmlerden derlenen bir seçki sunuluyor. Bu bölümde yer alan filmlerin yönetmen ve oyuncuları festivalde izleyicilerle bir araya gelecek.

Larry Jordan özel gösterimi

Festival, Türkiye’de izleme fırsatı bulamadığımız sinemacıları festival izleyicisiyle tanıştıracak. Gerçeküstü kolaj canlandırma filmleriyle tanınan Amerikalı sinemacı Larry Jordan özel bir toplu gösterimle festivalin parçası olacak. Larry Jordan toplu gösterimi ve gelenekselleşen Kısa İyidir ve Çocuk Filmleri bölümlerindeki filmler ücretsiz olarak Ankara Alman Kültür Merkezi’nde gösterilecek.

Festivalin özel gösterim bölümünde izlenebilecek olan ‘Kan Akmalı – Gizlice Naziler Arasında’ filminde Alman belgeselci Peter Ohlendorf yedi yıl boyunca Avrupa’nın çeşitli şehirlerindeki Neonazi konserlerinde gizli çekim yapan bir gazetecinin adımlarını yeniden izliyor.

‘Savaşla Büyümek’

Festival Savaşla Büyümek bölümünde ise 20. yüzyıl tarihinin karanlık yüzü faşizmin günümüzdeki kalıntılarına bakıyor. Montrealli sinemacı Kim Nguyen Savaş Cadısı’nda Afrika’daki çocuk askerlere, 14 yaşında bir kız çocuğunun gözlerinden bakıyor. Iraklı iki kardeş Atia ve Muhammed Jabarah El Daradji’nin yönettikleri belgesel Annemin Kollarında ise Bağdat’ın en tehlikeli mahallesindeki bir yetimhanede yaşayan savaştan zarar görmüş 32 çocuğu ve yetimhaneyi kuran Huşam’ı takip ediyor.

Gösterimler Ankara’da Kızılay Büyülü Fener Sineması ve Alman Kültür Merkezi’nde, Sinop’ta ise şehrin tek sineması olan Deniz Sineması’nda gerçekleşecek.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema