Şapgir'de yeni bir hafta daha

Her şapat [cumartesi] ve giragi [pazar] okurlarla buluşan şapgir’de bu hafta Kazım Koyuncu’dan Şavkar Altınel’e, Slavoj Žižek’ten Herschel Grynszpan’a kadar birçok konuk var.

Siz de şapgir’e destek vermek, yazılarınızı bizle paylaşmak istersenizagos.sapgir@gmail.com adresinden bize ulaşabilirsiniz. Twitter’da @AgosSapgir hesabından yazıları takip edebilir, yorumlarınızı bize iletebilirsiniz.

Rüzgârda yâr üşürken koşamaz oldum…

Uğur Biryol, 7 Kasım'da doğan Kazım Koyuncu anısına, Hemşin'den selam ediyor şapgir'e. Serzenişle, umutla, sevgiyle anıyor Kazım Koyuncu'yu...

Huzur Sokağı; Feyza, Büşra ve diğerleri

Deniz Işıker Bedir, şapgir için ATV'de yayınlanan, bir aşk hikâyesi ve didaktik bir yol gösterici olma arasında sıkışıp kalan 'Huzur Sokağı' dizisini ele alıyor.

Jimmy Bond’tan ‘Romantik Bond’a: 50. Yılında James Bond

Can Öktemer, ABD ekranlarından dizi olarak gösterilen Jimmy Bond’dan, giderek karakteri değişen ‘romantik’ Bond’a, 50. yılını kutlayan James Bondun gelişimini yazdı.

Bir Toplumun Yok Oluşunun Anatomisi

Vahakn Keşişyan, iyi günlerde zengin bir toplum hayatına sahip olan Halep Ermeni toplumunun nasıl yok olmanın eşiğine geldiğini yazdı. 

Anatomy of Disappearance of a Community

Boşanmış bir çift olarak Slavoj Žižek ve Renata Salecl

Levent Özata bu hafta Sloven sosyolog, 'Slavoj Žižek'i ve ikinci eşi olan Sloven sosyolog ve felsefeci Renata Salecl ile olan ilişkisini ele alıyor.

Kraliçe Viktorya'nın Düşü'nde yüzyıllar

Gizem Asya Genç, Şavkar Altınel'in, okuyucuyu sığ lirizmin tekinsiz sokağından çıkaran ve Kuzey'in bir dönemine ışık tutan bir fener işlevi gören Kraliçe Viktorya'nın Düşü'nü ele alıyor şapgir için. 

Promete

'Nedir kediyle köpeği birbirine düşüren? İşsiz mitolojist Halit'e göre sebep geçim derdi.'
İsmail Keskin, bu haftaki hikâyesinde mitoloji okuyup ortada kalmış Halit'le kedisi Promete'yi, mitolojiyi, kedilikte işin raconunu anlatıyor.

Şapgir’in Kısa Tarihi

Tek hayali şair olmak olan Mihail neyi icat etti? Berlin Duvarı, Varlık Vergisi ve dahası Serdar Aksoy’un hazırladığı 'şapgir’in kısa tarihi”nde...

Aile kahramanlığından toplum kahramanlığına, Herschel Grynszpan

Artun Mimar, Kristal Gece'nin yani Almanya'da Yahudilere karşı başlayan pogromun yıldönümünde, toplum tarafından 'kahramanlaştırılmış' birininin, Herschel Grynszpan'ın hikâyesini aktarıyor.

Çin: Parti-Devletinin Önündeki Sınav

Kerry Brown’a göre gelecek, Çin yönetiminden başkaca bir siyasal yönelim ve bu yönelimi somutlayacak farklı vasıtalar talep ediyor. Halit Yerlikhan çevirdi.

Artık yeter, futbolda ırkçılık son bulmalı

 
Manuel Barcia, Türkiyeli hakem Hüseyin Göçek’in de yanlış karar vererek ırkçı tacizlere maruz kalan Danny Rose’a kırmızı kart gösterdiği İngiltere-Sırbistan maçından hareketle, Sırp futbolunda kurumsallaşan ırkçılığı yazdı, Beril Eski çevirdi.

 

 
 

 

 

DÜNYADAN FOTO HABERLER

 

Şapgir arşivi;


03.10.2012
27.10.2012
20.10.2012
13.10.2012

 

06.10.2012
29.09.2012
22.09.2012
15.09.2012

 

 

 

Kategoriler

Şapgir