'Su Çatlağını Bulur' faili meçhul aydın cinayetlerine dikkat çekiyor

Ebru Nihan Celkan’ın Hrant Dink cinayetinden yola çıkarak yazdığı ‘Tetikçi’ isimli oyundan sonra Dink Cinayeti’ni konu edinen bir diğer oyun da prömiyerini yapacak. Kadıköy Moda’daki Altkat sanat’ın alternatif mekânında oyunlar sahneleyen Vetiyatro, ‘Su Çatlağını Bulur’ adlı oyununu 17 Kasım’da ilk kez sahnelenecek.

Hrant Dink cinayetinden yola çıkarak gerçek faili ortaya çıkarılamamış aydın cinayetlerine dikkat çeken oyun 17 Kasım’da izleyiciyle buluşacak.

Bir Vetiyatro projesi olarak yazılan oyunun yönetmenliğini Nevzat Süs üstleniyor. Arto Tunçboyacıyan’ın müziklerinin kullanıldığı 55 dakikalık performansta, Müge Saut, Aykut Söyük, Eda Sırt, Erkan Akbulut, Ezgi Burçin Serdar ve Esra Lora Yılmaz rol alıyor.

Hrant Dink’in “…biliyorum ki bu ülkede insanlar güvercinlere dokunmaz. Güvercinler kentin ta içlerinde, insan kalabalıklarında dahi yaşamlarını sürdürürler. Evet biraz ürkekçe ama bir o kadar da özgürce” satırlarıyla başlanılan oyunun tanıtım metninde ise şöyle devam ediliyor;

Her söz, her özgür duruş karşısında şiddetini ortaya çıkartıyor. Şiddet yükseldikçe her defasında kazanan bir grup zavallı oluyor. Toplum olarak bizler büyük bir suskunluk krizine itiliyoruz adım adım. Susmak ve kabullenmek bir travmaya dönüşüyor.

Şiddetin ortaya çıktığı her dönemde, susturulan ve bastırılan aslında kendi aklımız oluyor. Aklımız ve duygularımız bir bir elimizden alınırken, insan olmanın en temel dürtüleri de yok olup gidiyor. Sonrasında ne aklımızla ne de duygularımızla bakabiliyoruz gelişen olaylara. Tanık dahi olamıyor, coğrafyamızın eli kanlı katilleri arasında kayboluyoruz.

Bu ülkede güvercinlere dokunuluyor, kir bulaştırılıyor, kanatları kırılıyor, uçmaları engelleniyor ve en nihayetinde katlediliyorlar. Hrant güvercinlerimizden sadece biriydi kentin ta içinde yaşayan, uçmaya çalışan, sözünü esirgemeyen, yüreğini ve aklını ortaya koyan… Hrant kentin ta içlerinde yaşarken, üstelik en kalabalık caddelerden birinde, arkadan, kalleşçe, şiddetle susturuldu.

Kasım Ayı Oyun Tarihleri:

17 Kasım Cumartesi Saat: 20:30 Prömiyer, 18 Kasım Pazar Saat: 17:00, 24 Kasım Cumartesi Saat: 20:30

 Aralık Ayı Oyun Tarihleri:

14-21-28 Aralık Cuma Saat: 20:30, 8-15-22-29 Aralık Cumartesi Saat: 20:30, 23 Aralık Pazar Saat: 17:00, 27 Aralık Perşembe Saat: 20:30

Detaylı bilgi için: www.vetiyatro.com , www.altkatsanat.com , bilgi@vetiyatro.com

Kategoriler

Kültür Sanat Tiyatro