Ermenistan sanatı Contemporary İstanbul’da

İstanbul’un çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul 22 Kasım Perşembe günü başladı. 25 Kasım’a kadar sürecek olan fuar kapsamında üçüncü kez yer alacak olan ‘Art From Armenia’(Ermenistan’dan Sanat) sergisinde altı Ermeni sanatçının yeni yapıtları sanatseverlerle buluşacak.

İlki 2010 senesinde düzenlenen ve büyük ilgi gören ‘Art From Armenia’ sergisiyle, bölgesel sanatın keşfedilmesi ve Ermenistanlı sanatçıların Türkiyeli sanatseverlerle buluşturulması, Türkiyelilerin, birçok nedenle uzak kaldığı Ermeni toplumuyla sanat anlayışlarının benzerliğinin de ortaya konması hedefleniyor. ‘Art From Armenia’nın bu yıl ağırladığı sanatçılar, Armen Gevorkian, Ruben Grigorian, Arthur Hovhannisian, David Kareyan, Emil Kazaz ve Daron Mouradian.

Kendine özgü üslubu ve figüratif tarzıyla dikkat çeken Armen Gevorkian eserlerinde izleyiciyi Ortaçağ’ın teatral sahnelerinde gezintiye çıkarıyor. Sanatseverlerin geçen yılki Contemporary İstanbul fuarından hatırlayacağı Ruben Grigorian, sergide, sembolik anlamlarla yüklü yepyeni eserleriyle; dramatik sahnelerden şiirsel anlamlar yakalayan Arthur Hovhannisian ise erken dönem eserleriyle yer alacak. Daron Mouradian, izleyiciye mitolojilerle harmanlanmış masal diyarlarının kapılarını aralıyor. 2011 yılında geçirdiği bir trafik kazası sonucunda aramızdan ayrılan, yeni bağımsız Ermeni avangart sanatının öndegelen isimlerinden David Kareyan, politik yaklaşımlar içeren ‘saf sanat’ arayışıyla ürettiği eserlerin yanı sıra, aktivist kişiliğiyle de etkili olmuş, birçok sergiye küratörlük yapmış bir sanatçı. ‘The Prestigious Lorenzo De Medici Gold Medal’ (2003) ve ‘El Grande Premio Lorenzo il Magnifico (Medici)’ (2007) ödüllerinin sahibi Emil Kazaz ise, Doğu ve Batı kültürlerinden mitolojik karakterleriyle, sanatseverlere unutulmaz bir görsel şölen yaşatacak.

‘Art From Armenia’, 22-25 Kasım tarihleri arasında, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nun giriş katında bulunan LK108 standında ziyaret edilebilir.

 

Kategoriler

Kültür Sanat Sergi