Mavi Liste adaylık için hazırlanıyor

Boğos Tanacıoğlu önderliğindeki ‘Mavi Liste’ 16 Aralık’ta yapılması gündeme gelen Beyoğlu Üç Horan Vakfı yönetim kurulu seçimlerine aday olmaya hazırlanıyor. ‘Sevgi Kazansın’ sloganı etrafında birleştiklerini kaydeden Tanacıoğlu, toplumsal yaşam ve eğitimle ilgili projelerini Agos’a anlattı.

 

Adaylıkları gündeme geldiğinden beri gizli numaralardan aranıp
tehdit edildiklerini belirten Tanacıoğlu, “Korkumuz
yok. Saygı ve barış içinde
bir seçim olması en büyük temennimiz. Biz tokat
yesek de onlara karşılık vermeyeceğiz” dedi.

Pek çok kesimin ertelenmesini istediği seçime katılacaklarını belirten Mavi Liste’nin başkan adayı olan Tanacıoğlu, “Erteleme pek mümkün görünmüyor. Bu nedenle biz seçime katılacağız. Kavga gürültü yaşanmadan, adil bir yarış olmasını istiyoruz. Biz de seçime girmezsek, usulsüzlük yapılması durumunda şikâyet edecek kimse olmayacak ve mevcut yönetim dört yıl daha iktidarını sürdürecek” dedi.

Yönetim kurulu adaylarından Orhan Gez, Murat Öğmen ve Aydın Öğmen ile birlikte Agos’u ziyaret eden Tanacıoğlu, seçim kampanyasını 25 Kasım Pazar günü resmen başlatacaklarını söyledi: “Edindiğimiz bilgilere göre 500 seçmen kayıtlı. Her biriyle tek tek temas kurup sorunlarını dinleyeceğiz ve projelerimizi anlatıp oy isteyeceğiz.”

Tanacıoğlu tasarladıkları projeleri şöyle anlattı: “Öncelikle, fakir aylıkları sadaka gibi dağıtılıyor ve çok az meblağlar veriliyor. Orada çok zor şartlar altında yaşayan insanlar var. Göreve gelirsek insanlık onuruna yaraşır bir şekilde yardımlarda bulunacağız. Tokatlıyan Han’ı şeffaf bir sürecin sonunda, ihaleyle kiraya vereceğiz.”

Yönetim kurulu adaylarından Orhan Gez ise, eğitim konusunda yapmak istediklerini aktardı: “Üniversite öğrencilerine burs sağlayacağız. İmkânı olmayan aileler, daha ucuz olduğu için çocuklarını şehir dışına gönderebiliyor; oysa orada yapacakları masraflarla İstanbul’daki bir vakıf üniversitesinin %50 burslu bir programına katılabilirler. Daha çok, bu gibi hedefleri olanlara destek olacağız. Kendi ayakları üzerinde durabilen gençler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Üniversitelerle ve İŞKUR’la temasa geçip, okuma şansı bulamamış ve meslek sahibi olmayanlara meslek kazandırmak istiyoruz.”

 

 

Kategoriler

Toplum Vakıflar