Van-Yerevan 25 dakika

Türkiye ve Ermenistan, Van-Yerevan arası uçuşlara yeşil ışık yaktı. Türkiye-Ermenistan İş Geliştirme İş Geliştirme Konseyi Başkanı Arsen Ghazarian, Türkiyeli ortaklarıyla uçuşları bir an önce başlatmak istediklerini, fakat kâr edebilecekleri küçüklükte bir uçak bulamadıklarını kaydetti. Ghazarian, “Uçuşları bu yıl Mayıs’ta başlatmak istiyorduk ama uçak bulamadığımızdan ertelemek zorunda kaldık” dedi.

BERİL ESKİ
berileski@agos.com.tr

Türkiye Ermenistan İş Geliştirme Konseyi Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Arsen Ghazarian, geçen hafta Ermenistan basınına yaptığı açıklamada, Türkiye ve Ermenistan devletlerinin Van-Yerevan arası uçuşlara yeşil ışık yaktığını söyledi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Ghazarian, Türkiyeli ortaklarıyla uçuşları bir an önce başlatmak istediklerini, fakat kâr edebilecekleri küçüklükte bir uçağı henüz bulamadıklarını kaydetti. Ghazar-ian, “Uçuşları bu yıl Mayıs’ta başlatmak istiyorduk ama aradığımız özellikteki uçağı bulamadığımızdan bir sonraki Mayıs’a ertelemek zorunda kaldık” dedi.

Uçuşları Türkiye ve Ermenistan’dan işadamlarının kuracağı bir ortak girişimin organize edip yöneteceğini belirten Ghazarian, herhangi bir sponsor ya da hükümet desteği sağlanmayacağını, bunun tamamen ticari kâr amacıyla gerçekleştirilecek bir proje olduğunun altını çizdi.

Van’daki iş adamlarının iki yıldır bu uçuşları beklediğini kaydeden Ghazarian, “Geçen ay Yerevan’da Ermenistan Sanayiciler ve Girişimciler Sendikası tarafından düzenlenen Türkiye-Ermenistan İş Forumu’na bazı Vanlı iş adamları katılmıştı ve bu kısa uçuşun Ermenistan’dan çok sayıda turist gelmesini teşvik edeceğini ve yerel turizmin bu vesileyle gelişeceğini söylediler” dedi. Ghazarian’a göre Vanlılar bu durumu çok olumlu ve umutlu karşılıyorlar.

Uçuşların 25-35 dakika civarında süreceğini ifade eden Ghazarian, fiyatları henüz belirlemediklerini ancak pazara göre makul bir fiyat belirleyeceklerini belirtti.

Roma üzerinden Yerevan

Öte yandan, Alitalia Havayolları 11 Aralık’tan itibaren Salı ve Cuma günleri İstanbul-Roma- Yerevan güzergahında karşılıklı uçuşlar başlatacak. İstanbul’dan Yerevan’a gidiş yolcular için vergileriyle birlikte 352 Euro’ya mal olacak ve zaman zaman promosyonlu fiyatlar uygulanacak. Ayrıca Yerevan’a giden gruplar için grup indirimi de öngörülüyor.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Alitalia’dan Sorumlu Müdür Oşin Elagöz, uçuşların İstanbul’dan Roma’ya 2 saat 15 dakika, Roma’dan Yerevan’a ise 3 saat süreceğini söyledi. Yerevan’a Avrupa’nın başka noktalarından da İstanbul aktarmalı uçuşlar yapıldığını kaydeden Elagöz, bu durumun yolculara hem bir alternatif sunduğunu hem de bir rekabet ortamı yarattığını, bu nedenle de önemli olduğunu belirtti.

Kategoriler

Güncel Ermenistan