'Çerkes Soykırımı' yerine 'Ermeni Soykırımı'

Gürcistan'da bir sivil toplum örgütü, 'Çerkes Soykırımı'nın tanınması kararı geri alınsın, Ermeni Soykırımı tanınsın' önerisini dile getirdi.

Gürcü siyasetçi ve II. Iraklı Topluluğu sivil toplum örgütü başkanı Arçil Çkoidze, Gürcistan Parlamentosu tarafından kabul edilmiş olan Çerkes Soykırımının tanınması kararının iptal edilmesi ve Ermeni Soykırımının tanınması düşüncesinde olduğunu açıkladı.

Çerkes Soykırımın tanınmasının bir kişinin geçici arzusu ile alınmış bir karar olduğunu iddia eden Çkoidze 'Ülkemizde alınan her ciddi karar gibi bu karar da, bir veya iki kişinin geçici arzusu ile, bilimsel olarak incelenmeden alındı. Önceki hükümet sadece Rusya yönetimini tahrik etmeyi amaçladı' dedi.

Çkoidze bu görüşünü, Çerkes Soykırımının başka devletlerce tanınmamış olmasını hatırlatarak savunuyor. Ermeni Soykırımının ise AB, AB Kongresi, Fransa, Almanya, İsviçre tarafından tanındığını ve bazı ülkelerin Ermeni Soykırımını reddedenler için cezai yükümlülük getirdiğini ifade eden Arçil Çkoidze, 'Gürcistan'nın Ermeni Soykırımını tanımasını istiyorum. Bu adaletin inşası için gerekli. Üstelik soykırımı dünyanın yarısı tanıdı. Gürcistan'da dedeleri soykırım kurbanı olan 300 bin Ermeni yaşıyor' dedi.

Kaynak: Ajans Kafkas

Kategoriler

Güncel Dünya

Etiketler

Ermeni Soykırmı