Okullarda tek tip kıyafet dönemi sona erdi

MEB'e bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.Tek tip kıyafet uygulaması sona erdi.İmam Hatip'te okuyan veya seçmeli Kuran'ı Kerim dersi alan kız çocukları başlarını örtebilecek.

 

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, belirli koşullarda öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin yönetmelik yayımlandı. Yönetmeliğe göre, öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. İmam Hatip'te okuyan veya seçmeli Kuran'ı Kerim dersi alan kız çocukları başlarını örtebilecek.

Bazı sınırlamalar dışında (Siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular vb.) okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest bırakıldı. Ancak okul yönetimlerine kıyafet belirleme hakkı verildi.

Yönetmelik öğrencilerin atölye ve laboratuarlarda önlük veya tulum, işyerlerinde ise yapılan işin özelliğine uygun kıyafet giymelerini de düzenliyor.

Yine öğrencilerin tek tip eşofman veya spor kıyafeti giymeye zorlanamayacağı da vurgulandı.

19 Mayıs, 29 Ekim gibi günlerde veya buna benzer kutlamalarda ders içi ve ders dışı faaliyetlerde kullanılmak üzere veliye mali yük getirecek özel kıyafet aldırılamayacağı da kaydedildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerini düzenleyen yönetmeliği değişti.

Yeni yönetmeliğe göre, öğrenciler, okul ve sınıflarda tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak.

Ayrıca kız öğrencilere, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtme serbestisi de getirildi.

 

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

kıyafet tek tip