Ermeni kurumları hedef gösterildi

Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-Der) Başkanı Göksel Gülbey’in, 24-25-26 Kasım’da kişisel Twitter hesabından başta İstanbul olmak üzere Türkiye’deki Ermeni okul, kilise ve vakıflarının iletişim bilgilerini duyurarak hedef göstermesi, sosyal medyada büyük tepki uyandırdı.

ASİM-Der Başkanı Göksel Gülbey Twitter üzerinde, “İstanbul Ermeni Patrikliğine bağlı kilise ve vakıflar” dedikten sonra  toplam 57 vakfın iletişim bilgilerini  tek tek paylaştı. Gülbey, Ermeni okulları ve kiliselerinin iletişim bilgilerini paylaşmadan bir gün önce ise gizli Ermeni olduğunu iddia ettiği kişilerin kim olduğunu duyurdu. Ermeni düşmanlığı ve Ermenileri hedef göstermeyi kendisine meslek edinen Gülbey, İstanbul'da faaliyet gösteren Ermeni vakıflarına 'Ermeni örgütlenmesi' demekten de geri durmadı. 

Ermenilere ait 57 vakıf ve 21 okulun faaliyette bulunmasını fazla bulan Gülbey, bunlara izin verilmemesi gerektiğini savundu.

‘Ermeni bakanlar var iddiası’

Twitlerinde zaman zaman hükümeti de hedef alan Gülbey, 'Bakan Tüzmen'in açıklamasına göre; Fransa'da ve dünyanın bir çok ülkesinde Ermeniler tarafından yapılan lobi faaliyetleriyle 'Ermeni soykırımı yoktur' demek suç haline getirilirken, Türkiye Cumhuriyeti'nde Ermeni kökenli iki vatandaşımız Bakanlar Kurulu'nda bakan olarak görev yapıyor. AK Parti tarafından kurulan ve Başbakanlığını Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı 59. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde ki 59. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetindeki Ermeni kökenli bakanların kim olduğu büyük merak uyandırdı' dedi.

En büyük destekçisi Azerbaycan

Sürekli Ermeni düşmanlığı üzerine faaliyetlerini yürüten ASİM-Der için Azerbaycan'ın Iğdır Konsolosu Asiman Aliyev: ‘Derneğin yapmış olduğu çalışmaları takdirle karşılıyoruz’ şeklindeki beyanatıyla derneğe karşı desteklerini ifade etmişti.

Bu derneğin yapmış olduğu faaliyetlerin hem Azerbaycan hem de Türkiye için büyük önem teşkil ettiğini ifade eden Aliyev, “Dernek isminde de söylenildiği gibi Ermenilerin bu asılsız yalanlarının ortaya çıkarılmasında yapmış olduğunuz eylemliklerden dolayı sizleri kutluyorum ve her türlü haklı çalışmalarınızı destekliyorum. Derneğiniz, Azerbaycan’ın davasında her zaman yanında olmuş ve Ermenilerin, Türkiye’de asılsız toprak taleplerini açığa çıkarmasında ve asılsız soykırım yalanlarını kamuoyunda paylaşılması konusunda çok etkili rol oynamıştır” demişti. 

 

Kategoriler

Güncel Azınlıklar