Büyükdere Kilisesi Vakfı’nın Ermeni toplumundan habersiz mülk satışı tepki uyandırdı

Büyükdere Surp Hırisimyants Kilisesi Vakfı Başkanı Murat Süme, vakfa ait bir arsayı satışa çıkardı. Satış işleminin Ermeni toplumundan gizlenerek yapılması, soru işaretlerine yol açtı. Gazetemize açıklama yapan Süme, çelişkili ifadeler kullanarak önce iddiaları yalanladı, ardından satışın gerçekleşeceğini ve kimsenin buna müdahale edemeyeceğini söyledi.

Surp Hıripsimyants Kilisesi Vakfı’nın Büyükdere’de 104 pafta 605 ada 149 parsel, 349 m² büyüklüğündeki arsanın satışa çıkarıldığı öğrenildi. Vakıf başkanı Murat Süme’nin satışı gerçekleştirmek için geçen Ocak ayında 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtığı ve davanın olumlu neticelendiği belirtildi. Süme, Sarıyer Tapu Müdürlüğü’nde arsanın satışı için gerekli belgeleri verdiği ve satışın yapılmasının an meselesi olduğu gelen bilgiler arasında.

Konudan son anda haberdar olan Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan’ın, satışın durdurulması yönündeki talebini geri çeviren Süme, arsayı neden sattığı, gelirini nasıl kullanacağı, satış sözleşmesi içeriği hakkında basına ve topluma bilgi vermiyor.
 
VADİP koordinasyon kurulu üyesi Hartyun Şanlı, görevi kısa süre sonra sonlanacağı için de bu işlemi etik bulunmayan Murat Süme’yi kınadı. Getronagan Lisesi’nde dün yapılan bir etkinlikte tepkisini dile getiren Şanlı, “Satış işlemi en geç pazartesi günü tamamlanmış olacak Bugünkü değeri 500 bin lira olduğu tahmin ediliyor. Bu satışı yapan Murat Süme’ye tüm toplum tepki göstermeliyiz. Babalarımızın, dedelerimizin bizlere emanet ettiği mülkleri kimse, topluma danışmadan bilgi vermeden satamaz. Herkes duyarlı olmalı.”
 

Kategoriler

Toplum Vakıflar