Sibil’den yeni yıl hediyesi

Sibil Pektorosoğlu’nun kendi adını taşıyan albümünün yayımlanmasının üzerinden iki yıl geçti. İki yılda dünyanın çeşitli yerlerinde başarılı konserlere imza atan ses sanatçısı, şimdilerde İstanbul’da vereceği konserin hazırlıklarını sürdürüyor.

SAHAG GÜRYAN
sguryan@agos.com.tr

Sibil, 21 Ocak 2013’te, Tim Maslak Show Center’da, 2006 yılında Eurovision’da Ermenistan’ı temsil eden Andre ile birlikte sahne alacak. Feriköy Surp Vartanants Kilisesi’nin 150. ve Merametçiyan Okulu’nun 100. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili olarak, Sibil, yaşamında önemli bir yer tutan Feriköy için sahne alacağı için mutlu ve heyecanlı olduğunu söylüyor.

•          Feriköy Surp Vartanants senin yaşamında nasıl bir yere sahip?

Feriköy Korosu, müzik hayatıma adım attığım yer. Hayatımdaki acı tatlı birçok olayı orada yaşadım. Orada büyüdüm, orada yetiştim. Kilise yönetimi ile de her zaman için çok güzel bağlarım oldu. Feriköy Okulu’nda okumadım ama kendimi Feriköylü gibi hissettim her zaman.

•          Feriköy Kilisesi, Merametçiyan Okulu, Vartanants Korosu ve derneğin kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında sahne alacaksın. Neler hissediyorsun?

‘Sibil’ albümü çıktıktan sonra İstanbul’da vereceğim ilk konser olacak. Böylesine anlamlı bir gecede Andre ile birlikte sahneye çıkacak olmak beni çok heyecanlandırıyor. Feriköy yönetimi de konserimiz için bize her türlü desteği sağlıyor. Tek bir amacımız var, oraya gelen insanlara unutulmaz bir gece yaşatmak.

•          Andre’yle iyi bir ikili oldunuz. Onunla dostluğunuz nasıl başladı ve gelişti?

Andre ile ilk olarak 2011 yılında, klibimi internetten izleyip tanışmak istemesi üzerine gö-rüştük. Haziran ayında Yunanistan’da vereceği konser öncesinde, bir arkadaşını ziyaret etmek için iki günlüğüne İstanbul’a gelecekti. Bu vesileyle benimle de tanışmak istediğini söyledi. Tanıştığımız andan itibaren çok iyi arkadaş olduk. Sonrasında da görüşmeye devam ettik, hatta bazı projelerde birlikte yer aldık. Ermenistan’daki H1 kanalında yayınlanan ‘Menk u Menk’ (Biz ve Biz) programı için teklif geldi ve oradaki partnerim de Andre oldu. Şu an birbirine her konuda destek olmaya çalışan iki iyi dostuz.

•          Konsere nasıl hazırlanıyorsunuz?

Konserin detayları ve şarkılarla ilgili olarak neredeyse her gün mesajlaşıyoruz. Birbirimizden uzakta olmamız bir dezavantaj. Çalışmalarımızı şimdilik ayrı ayrı sürdürüyoruz. Ortak provalarımızı konserden birkaç gün önce yapabileceğiz.

•          Son bir yıl içinde Nune Yesayan, Anuş-İnga gibi pop müzik sanatçılarını ağırladık; konserler yoğun ilgi gördü. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsun?

Farklı tarzlarda ve birbirinden muhteşem konserlerdi. Bizim konserimizin de en az o konserler kadar beğenileceğini umuyoruz.

•          Albümün çıkalı iki yıl oldu. Bu süre senin için nasıl geçti?

Çok yoğun, heyecan verici ve oldukça ışıltılı... Hayatım boyunca tatmadığım duyguları deneyimleyip, dünyanın dört bir yanından insanlarla tanışma ve yeni arkadaşlar edinme fırsatı buldum. Tek kelimeyle muhteşemdi.

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik