Pasadena'da Soykırımı Anıtı çalışmaları

California,Pasadena’da yapılması planlanan Ermeni Soykırımı Anıtı için çalışmalar devam ediyor. ArmRadio.am’da yayınlanan habere göre Pasadena Ermeni Soykırımı Anıtı Komitesi, Komiteye proje kapsamında toplam 17 tasarımın katıldığını açıkladı.

Tasarım tekliflerinden altısının Pasadena Art Center College of Design (Pasadena Sanat Okulu) tarafından sunulduğu belirtildi.

Komite gelen 17 tasarım teklifinin incelenmesi ve oylanması için üç seçkin profesyonel jüriden oluşan bağımsız bir heyet oluşturdu. Jüri heyetinin tavsiyelerini yazılı olarak kurula sunması sonrasında son kararı da kurul vermiş olacak. Bağımsız jüri heyeti inceleme işlemlerine başlamak adına 1 Aralık tarihinde bir araya geldi.

Heyetteki jürilerden biri Moule & Polyzoides isimli mimarlık ve şehir planlama şirketinden Stefanos Polyzoides. University of Southern California’nın Mimarlık Departmanında yardımcı doçent görevinde olan Polyzoides, içlerinde Princeton’ın da bulunduğu birçok okulda da misafir öğretim üyesi olarak görev alıyor. Polyzoides ayrıca 1983 ila 1990 yılları arasında Princeton’ın Mimarlık Departmanı Danışma Kurulu’nda yer aldı.

Polyzoides’in son tasarım çalışmaları başlıca şehir planlama projelerini içeriyor. Söz konusu projeler Pasadena Hükümet Binasını; California, San Gabriel Valley Şehir Planlaması Projesi dahilinde San Gabriel Valley’deki yedi bölgede yürütülen çalışmaları; California, Playa Vista’nın yenileme çalışmalarını; Los Angeles şehir merkezi planlamasını; Beverly Hills merkezi iyileştirme planını ve California, Glendale’da yapılan çalışmaları kapsıyor.

 

Kategoriler

Güncel Diaspora