Gezici yola devam ediyor

30 Kasım’da başlayan 18. Gezici Festival, ilk üç gününde Tuncel Kurtiz’i, Türkiye sinemasından yönetmenleri ve Almanya ile İsrail’den sinemacıları ağırladı. Festival, Türkiye’den yönetmenlerin katılımıyla devam eden Ankara yolculuğunu 6 Aralık’ta noktalayarak, Sinop’a doğru yola koyuldu.

Festivalin ilk konukları, 30 Kasım’da, Antalya’da, ‘En İyi İlk Film’ ve ‘En İyi Yönetmen’ de dahil olmak üzere dört ödül kazanan ‘Zerre’ filminin senaristi ve yönetmeni Erdem Tepegöz ile yapımcısı Kağan Daldal oldu.

Gezici Festival’in programında, ‘Tuncel Kurtiz’in ‘Bir Daha, Bir Daha’ İzlediği Filmler’ başlığı altında, Avrupa ve Amerikan sinemasından beş klasik de yer alıyor. Filmlerin ilk gösterimleri öncesinde, usta oyuncu, bu beş filmi neden ‘bir daha, bir daha’ izlediğini seyircilere anlattı. NE ZAMAN?

Alman belgeselci Peter Ohlendorf ise, yedi yıl boyunca Avrupa’nın çeşitli şehirlerindeki Neonazi konserlerinde gizli çekim yapan bir gazetecinin adımlarını yeniden izleyerek, konser mekânlarını çekim kayıtlarıyla bir araya getirdiği belgeseli ‘Kan Akmalı - Gizlice Nazilerin Arasında’nın 2 Aralık’taki gösteriminin ardından izleyicilerin sorularını yanıtladı.

 

Haber 07.12.2012 tarihli Agos'ta yayınlandı

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema