Yunanistan'a iyi haber

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Yunanistan'ın notunu 6 seviye birden yükseltti.

 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Yunanistan'ın notunu 6 seviye birden artırarak tercihli temerrütten (SD) durağan görünüme (B-) yükseltti.

Standard & Poor's, not artırımına gerekçe olarak Avrupa'nın ülkeyi Avro Bölgesi'nin bir parçası olarak tutma çabalarını gösterdi.

Yunanistan'ın kısa dönem notunu da tercihli temerrütten B'ye çeviren S&P, ülkenin toparlanmaya doğru yol aldığına işaret etti.

Not arttırımının, Avrupa ekonomik ve para birliğine üye ülkelerin Yunanistan'ın Avro Bölgesi'ndeki yerini korumada güçlü kararlılıkları, uzun dönem notunun durağana alınmasının ise Yunan hükümetinin mali ve siyasi zorluklara rağmen mali ve yapısal düzenlemelerdeki kararlılığı yönündeki görüşlerini yansıttığı ifade edildi.

Standard & Poor's aralık ayı başında Yunanistan'ın başlattığı tahvil geri alım programı nedeniyle ülkenin notunu tercihli temerrüt (SD) seviyesine çekmişti.

Mali konsolidasyona değinen kuruluş, bunun vergi artışları, vergi toplamadaki ilerleme, geniş özelleştirme programı ve harcama kesintilerine dayandığını belirtti.

Kategoriler

Genel