TSK Hrant Dink suikastinin ardından: 'Hoş gidişler ola'

Genelkurmay tarafından AK Parti ve Gülen cemaatini yıpratmak amacıyla kurulduğu anlaşılan internet sitelerinde Hrant Dink suikastinden hemen sonra hazırlanan bir dosyaya 'Hoş gidişler ola' şeklinde bir başlığın atıldığı ortaya çıktı. Genelkurmay tarafından hazırlanan sunumun birçok ulusalcı sitede yayınlandığı belirtiliyor.

 

İnternet andıcı davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talebi üzerine Genelkurmay'ın gönderdiği harddiskteki 3 milyon belgenin bir kısmını inceleyen Naip Hakim Hüsnü Çalmuk'un raporunda ilginç detaylar yer aldı.

Türksolu sitesinde İnan Kahraman imzasıyla yayınlanan yazıya internetten erişilebiliyor.

 

Genelkurmay tarafından propaganda amaçlı kurulan sitelerde yayınlanmak üzere Hrant Dink cinayetinin hemen ardından hazırlanan sunum dosyasına atılan başlık: 'Hoş gidişler ola'. Kapatıldığı veya engellendiği için dosyayı yayınlayan web sitesine ulaşılamasa da Naip Hakim Hüsnü Çalmuk, ulusalcı eğilimdeki birçok sitenin de kullandığı sunumu, raporunda şöyle özetledi: 'Hrant Dink’in öldürülmesinden sonra onun sanki gerçek bir Türk dostu olduğu, Türk düşmanı Ermeni diasporasına karşı da Türkleri savunduğu, Ermeni soykırımını savunmadığı bu konuda Türkiye aleyhinde faaliyet göstermediği gibi medya tarafından bir tablo çizilmeye çalışıldığı; fakat hiç de medyanın iddia ettiği gibi Hrant Dink’in Türk dostu olmadığı ve Ermeni soykırımının tanınmasını istediğini anlatan slayt gösterisi.”

'Hoş gidişler ola' başlıklı power point sunumunun hard diskte çıkan belgeler arasında olduğu görülüyor. 19 Ocak 2007'deki Dink cinayetinden yaklaşık bir ay sonra hazırlanan dosya, '2 Mart 2007 tarihinde eklenen dokümanlar' başlıklı sayfada yer alıyor.

www.turksolu.org web sitesi tarafından da aynı başlıkla yayınlanan power point sunumda şöyle deniyordu: “PKK’ya verdiğimiz şehitlere 3 cm, Hrant Dink’e tam sayfa. PKK’yla mücadelede her gün şehit veriyoruz. Ancak şehit haberlerine 3 cm yer ayıran ve kısa haber olarak veren basın, Hrant Dink’in ölümünü 4-5 gün tam sayfa haberlerle duyurdu. Dink 13 Şubat 2004 tarihli ‘Ermenistan’la Tanışmak’ isimli makalesinde ‘Türk’ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak asil kan Ermeni’nin Ermenistan’la kuracağı asil damarlarında mevcuttur’ gibi ırkçılığı tartışılmaz bir laf ederek hem ceza almış hem de tüm toplumun tepkisini çekmiştir. Bizim bildiğimiz Hrant Dink Türkiye’deki Ermeni lobisinin önde gelen militanlarından birisiydi. Hiç de medyanın iddia ettiği gibi Türk dostu değildi. Türklüğü aşağılamak suçundan ceza alan Hrant Dink değilse kimdi? Mustafa Kemal’i kastederek ‘Hoş gelişler ola’ marşına karşılık ‘Hoş gidişler ola’ başlıklı yazılar yazan kimdir?”

Sunumda kullanılan başlığın, Hrant Dink’in bir gazetede yazdığı ‘Hoş gidişler ola’ başlıklı 7 Ekim 2004 tarihli makalesine cevap gibi düşünülmüş olması dikkat çekti. Hrant Dink, o yazıda Türkiye'nin, 21. yüzyılın en büyük projesi olarak gördüğü AB'ye yakınlaşması ve bunun her alanda getireceği kazanımlara dikkat çekmişti. Ancak ulusalcı çevreler, Atatürk'e dil uzatan bir yazı olduğu suçlamasında bulunmuştu.

(İSTANBUL – Cihan)  

Kategoriler

Güncel Dink Davası