Kerry'nin Dışişleri Bakanlığı'na getirilmesi Ermeni toplumunda memnuniyetle karşılandı

Amerikan Başkanı Obama'nın Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın yerini almak üzere Senatör John Kerry’i (Demokrat- Massachusetts) önermesi Amerika Ermeni Ulusal Komitesi(ANCA) tarafından memnuniyetle karşılandı.

The Armenian Reporter tarafından hazırlanan haberde, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın yerine Senatör John Kerry’nin atanması yönündeki karara ilişkin olarak Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nin(ANCA) açıklamalarına yer verildi.

ANCA Yönetici Müdürü Aram Hamparian konuya ilişkin olarak, Senatör John Kerry’nin yaklaşık 30 yıldır Ermenistan’ın destekçisi ve Amerikalı Ermeniler’in dış politikaya dair meselelerinin savunucusu olduğunu belirterek ANCA olarak durumdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Hamparian Ermeni soykırımının Amerikalılar tarafından kabul edilmesi meselesinin konuşulmasını, ABD-Ermenistan arası ilişkilerin güçlendirilmesini ve Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin güvenli bir hale getirilmesi adına barışçıl çözümlerin oluşturulmasını amaçladıklarını ve söz konusu amaçları doğrultusunda Ermeni yanlısı Senatör Kerry ile yapıcı bir şekilde çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.

1984'ten bu yana senatoda

2009 yılında Senato Dış İlişkiler Komitesi Genel Başkanı olan Kerry’nin, yıllar boyunca Ermeni soykırımının Kongre tarafından onaylanmasının gayretli bir savunucusu olduğu belirtiliyor.

Bu yılın başlarında, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in bir Ermeni subayını öldürdüğü belirtilen Ramil Safarov isimli kişiyi “affetmiş ve hatta övmüş” olmasından dolayı Kerry’nin “şoke olduğu ve dehşete kapıldığı” dile getirildi.

Senatör Kerry, “gereksiz provakatif eylemlerin” söz konusu ülkeler arasındaki “hassas temellere dayalı barışı” tehlikeye attığını ve Azerbaycan hükümetinin itibarını zedelediğini savunuyor.

Senatör Kerry’nin yerine Senato Dış İlişkiler Komitesi Genel Başkanı olarak Senatör Robert Menendez’in geçmesi bekleniyor.

ANCA Senatör Robert Menendez’in mecliste görev yaptığı yıllar boyunca Ermeni soykırımının savunucularından biri olduğuna dikkat çekiyor.

 

(TurkishNY)

Kategoriler

Güncel Diaspora