Maritsa Küçük nefret cinayetine mi kurban gitti?

İstanbul’da, Fatih’e bağlı Samatya semtinde yıllardır tek başına yaşayan 84 yaşındaki Maritsa Küçük, evinde yedi yerinden bıçaklanmış ve boğazı kesilmiş bir halde bulundu.

Cinayet, Kocamustafapaşa Mahallesi’nde bulunan beş katlı bir apartmanın giriş katında işlendi. Yaşlı kadının cesedi, akşam saatlerinde ziyaretine gelen oğlu Zadik Küçük tarafından bulundu. Evin zilini çalan Küçük, annesinin kapıyı açmaması üzerine yanında bulunan anahtarıyla kapıyı açtı. İçeri giren Küçük, annesinin cesedini kapının arkasında boğazı kesilmiş halde yatarken buldu.

Bunun üzerine Küçük, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yedi yerinden bıçaklanan ve boğazı kesilen Marista Küçük’ün hayatını kaybettiğini belirledi.

Savcı ve Olay Yeri İnceleme Polislerinin evdeki incelemesinin ardından yaşlı kadının cesedi otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

‘Olayın nefret cinayeti olduğunu düşünüyorum’

Yaşlı kadının karşı komşusu Sarkis Kuyumcuyan, “30-40 yıldır karşılıklı oturuyoruz. Eşi yıllar önce vefat etmişti. Daha önceden evine hırsız girmişti ve birkaç defa da kapısı zorlanmıştı. Maritsa ile daha dün sohbet etmiştik. Haberi duyunca şoke olduk. Polisin dediğine göre boğazı kesilmiş. Bunu duyunca olayın hırsızlık değil, nefret cinayeti olduğunu düşünmeye başladım” diye konuştu.

(Nor Zartonk)

Kategoriler

Güncel Azınlıklar