Boğaziçililerin efsanevi hocası Arman Manukyan vefat etti

56 yıldır Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim veren efsanevi hoca Manukyan için perşembe günü saat 13.00’te Beyoğlu’ndaki Üç Horan Kilisesi’nde tören düzenlenecek. Efsanevi hoca, daha sonra Şişli Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Babasını kaybettiği için büyük üzüntü yaşayan Roy Manukyan “İnsanlığı, sevgiyi, sabrı, hoşgörüyü öğreten, aşılatan bir insandı” sözleriyle duygularını anlattı.

Manukyan’ın vefatının ardından Boğaziçi Üniversitesi’nin Facebook sayfasından şu mesaj yayımlandı:

“Bugüne kadar 16 bin öğrenci mezun etti. “Sevimsiz konudur, başkası anlatsa dinlemem” dediği muhasebeyi o anlattığında derslikler, amfiler doldu taştı. Sadece Defter-i Kebir’i değil, nezaketi, zarafeti, hayattaki dengeleri de öğretti. Okulumuzun efsanevi hocalarından büyük insan, gerçek beyefendi Arman Manukyan’ı bu sabah kaybettik. Ailesine, tüm Boğaziçi camiasına ve ülkemize baş sağlığı diliyoruz. Kendisini daima şükran ve gururla anacağız. Mekanı cennet olsun.”

24 Mart 1931 tarihinde İstanbul Fener’de dünyaya gelen Arman Manukyan, 1951’de Robert Kolej’nden mezun olduktan sonra 1955’te babasının armağanı otomobiliyle Taksim’den geçerken karşılaştığı sınıf arkadaşı Oktay Yenal’ın kendisinin yerine Robert Kolej’de muhasebe derslerine girmeyi önermesiyle hocalığa başlamış. Arman Manukyan Rahmi Koç ve Talat Halman’ın sınıf arkadaşı, Tansu Çiller, Güler Sabancı, Suna Kıraç gibi ünlülerin unutamadığı papyonlu hocasıdır.

Kategoriler

Toplum Fark Yaratanlar