Samatya cinayeti karanlıkta kalmasın

85 yaşındaki Maritsa Küçük, Samatya’da yalnız yaşadığı evinde vahşi bir cinayete kurban gitti. Darp edildikten sonra bıçak darbeleriyle yaşamını yitiren Küçük’ün üzerindeki ziynet eşyalarının alındığı belirlendi. Nefret cinayeti ihtimalini akıllara getiren olayın, Samatya’da yaşlı Ermeni kadınlara yönelik bir ay içindeki ikinci saldırı olması endişe yarattı.

 Samatya’da, Aralık ayının başında da, yalnız yaşayan 87 yaşındaki bir Ermeni kadın saldırıya uğramıştı. T.A, evinden içeri girerken arkasından yaklaşan saldırgan, kadını önce yumruklayıp ardından da boğazını sıkmıştı. Ziynet eşyaları çalınan T.A, saldırı sonucunda bir gözünü kaybetmiş, bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu olmuştu.

 Bu iki saldırı, geçen yıl gerçekleşen ‘taksici saldırısı’nı anımsattı. Bir taksi şoförü, müşterisi bir Ermeni kadını ‘şiven bozuk, sen kafirsin’ diyerek yumruklamıştı. Saldırgan, kimliği belirlenmesine rağmen bulunamamıştı. Maritsa Küçük cinayetinin karanlıkta kalması ise yeni saldırılara davetiye çıkarmak anlamına gelecek. 

Samatya’da yaşlılar hedefte

SARKİS GÜREH
sgureh@agos.com.tr

Maritsa Küçük (85), Samatya’da tek başına yaşadığı evinde 28 Aralık Cuma günü vahşice öldürüldü. Darp edildikten sonra vücuduna aldığı bıçak darbeleri sonucunda yaşamını yitiren Küçük’ün üzerindeki ziynet eşyalarının alındığı belirlendi. Olayın, Samatya’da, yalnız yaşayan yaşlı Ermeni kadınlara yönelik, bir ay içindeki ikinci saldırı olması semtte tedirginlik yarattı.

Haç şeklinde kesik

Kayseri doğumlu olan, İstanbul’a göç ettikten sonra bakkal dükkânı işleten ve bu nedenle ‘Bakkal Maritsa’ olarak tanınan Küçük, 28 Aralık Cuma günü evinde ölü bulundu. Yedi kez bıçaklanan ve boğazı kesilerek öldürülen Küçük’ün, nefret cinayetine kurban gittiği iddiası endişe yarattı. Evinde yalnız yaşayan Maritsa Küçük’ün cesedini oğlu Zadik Küçük buldu. Kapalı Çarşı esnafından olan Zadik Küçük, cinayetle ilgili bilgilerini Agos’la paylaştı.

Zadik Küçük, annesinin bedeni üzerinde haç şeklinde bir işaret gördüğünü söyledi: “O gün işten eve dönüp yemek yedikten sonra duşa girdim. O sıra ablam aramış ve eşime, anneme telefon ettiğini ve cevap alamadığını söylemiş. Ablam her gün annemi arar, halini hatırını sorar. Duştan çıkıp hemen annemin evine koştum. Evin bir anahtarı da bende durur. Anahtarı deliğe soktum, hemen açılınca şaşırdım, çünkü annem her zaman kapıyı arkasından kilitler ve sürgülerdi. Kapıyı aralarken yerde birinin yattığını gördüm. Önce annemin düştüğünü sandım, çok karanlık olduğundan hiçbir şey göremiyordum. Işığı açınca onu kanlar içinde gördüm. Çıplaktı ve göğsünde haç şeklinde bir işaret vardı. Karın bölgesinde soldan sağa, derin olmayan bir kesik olduğunu gördüm ama diğer kısmı kan lekesi de olabilir, ondan emin değilim. Annemi o halde görünce çok kötü oldum, şoka girdim. Hemen polisi arayıp durumu bildirdim.”

Soruşturma devam ediyor

Yapılan ilk incelemede, 85 yaşındaki Maritsa Küçük’ün, bıçaklanmadan önce, gözüne ve çenesine yumruk atıldığı anlaşıldı. Devam eden soruşturma kapsamında, Küçük’ün üzerinde bulunan altın takıların çalınmış olduğu belirlendi ve cinayetin soygun amacıyla işlenmiş olması ihtimali öne çıktı. Polisin, katil veya katilleri tespit etmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüğü söyleniyor. Maritsa Küçük’ün cenazesi 5 Ocak Cumartesi günü Samatya Surp Kevork Kilisesi’nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Bir ayda iki saldırı

Samatya’da, Aralık ayının başında da, yalnız yaşayan 87 yaşındaki bir başka Ermeni kadın saldırıya uğramıştı. Dairesinden içeri girdiği sırada arkasından yaklaşan saldırganın önce yumruklayıp ardından boğazını sıktığı T.A.’nın ziynet eşyaları çalınmış, saldırı sonucunda bir gözünü kaybeden yaşlı kadın, bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu olmuştu.

Kısa süre içinde, biri ölümle sonuçlanan iki vahşi saldırıya tanık olan Samatya halkı saldırganların bir an önce yakalanmasını istiyor.