Beyaz Saray sitesinde Türkiye'ye Ermenistan sınırını açma çağrısı

Başkan Barack Obama yönetimindeki Amerikan Senatosu'nun resmi sitesi whitehouse.org'da Türkiye’yi, Ermenistan sınırını ön koşulsuz olarak Suriye’den kaçan Ermenilere açmaya çağıran bir dilekçe için imza toplanıyor.

Obama Yönetimi’nin resmi sitesinde Türkiye’yi, Ermenistan sınırını ön koşulsuz olarak Suriye’den kaçan Ermenilere açmaya çağıran bir dilekçe için imza toplandığı bildirildi. Çeşitli sitelerde yansıtılan dilekçede Suriye savaşında 60 binden fazla kişinin öldürüldüğüne dikkat çekilerek Türk hükümetinden Suriye’den kaçan Suriyeli Ermenilere sınırını açması isteniyor.

'Ermenistan'a giden yol Türkiye'den geçiyor'

Suriye’de 200 binden fazla Ermeni’ni yaşadığı ve onların çoğunun güven içinde hissedeceği Ermenistan’a kaçmak istedikleri belirtilen dilekçede “Suriye’den Ermenistan’a yol, 1993 yılında Ermenistan ile sınırını kapatan Türkiye’den geçiyor. Bu da, Ermeni mülteciler için çok büyük bir sorun yaratıyor” denildi. Dilekçede şöyle devam edildi: “Böylece, Türkiye’den, en az mülteciler için Ermenistan ile sınırını ön koşulsuz olarak açmasını talep ediyoruz 21. yüzyılında kapalı sınırlar olmamalı'

Henüz iki gün önce başlatılan imza kampanyasında 25 bin imzaya ulaşılması gerekiyor.

Amerikan Hükümeti'ne ulaştırılması hedeflenen dilekçeye ise şuradan erişilebilir;

https://petitions.whitehouse.gov/petition/call-government-turkey-open-its-border-armenia-refugees-syria/nbmX159C

Kategoriler

Güncel Diaspora