Hrant’ın yaşam öyküsü, bir kitabın anatomisi…

Tütün Deposu'ndaki Hrant Dink etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında bugün, Hrant Dink'in yaşam öyküsünü anlatan 'Hrant' adlı kitabın yazarı Tuba Çandar, Agos Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş'ın sorularını yanıtlayacak.

15 Eylül 1954’te Malatya’da doğan Hrant Dink’in İstanbul’a gelişi, siyaset ve okul yılları, Agos gazetesini kuruşu, düşünceleri, yazıları ve yaşamını etkileyen insanları Hrant adlı kitabında anlatan Tuba Çandar’ın, Agos Genel Yayın  Yönetmeni Rober Koptaş’ın sorularını yanıtlayacağı ve saat 20.00’da başlayacak söyleşisi Tuba Çandar'ın rahatsızlığı nedeniyle iptal edildi.

Bu etkinliğin ardından planlanan Sevag Balıkçı cinayetine ilişkin konuşma bu nedenle saat 20.00'da yapılacak. 24 Nisan 2011’de Batman’da askerliğini yaparken öldürülen Sevag Balıkçı’nın annesi Ani Balıkçı da oğlunu kaybettikten sonra yaşadıklarını, yargı sürecini anlatacak.

Öncesinde ise, Saat 19.00’da Tülin Özen, Mıgırdiç Margosyan’dan, Mustafa Avkıran; Kirkor Ceyhan’dan öyküler okuyacak. 19.30’da Meriç Dönük arpla bir dinleti sunacak.

 

 Etkinlikler Tütün Deposu'nda!

Tütün Deposu: Lüleci Hendek Caddesi, No: 12, Tophane (www.depoistanbul.net)

 

Tütün Deposu'nda Murat Akagündüz, Erdağ Aksel, Arzu Başaran, Fulya Çetin, Kadir Çıtak,
Extramücadele, Buket Güreli, Memet Güreli, Hakan Gürsoytrak, Taner Güven, MetÜst,
Vahit Tuna, Cemil Cahit Yavuz ve Turgut Yüksel’in eserlerinden oluşan sergi ayrıca Ümit
Kıvanç ve Kemah Gökhan Gürses’in Adalet Talebinin Altı Yılı adlı kolajları hafta boyunca
görülebilir. Yine her gün 10.00-18.00 arasında çeşitli film gösterileri de olacak.

Kategoriler

Güncel Dink Davası