Ünlü mafya babası Ded Hasan Moskova’da toprağa verildi

16 Ocak’ta Moskova’da bir keskin nişancı tarafından öldürülen Ded Hasan lakaplı mafya babası Aslan Usoyan, Rusya’nın başkentinde toprağa verildi. Moskova’nın Hovanski mezarlığında düzenlenen defin törenine gazeteciler alınmazken, Usoyan ailesi, yakınları ve dostları dışında kimse de alana sokulmadı.

16 Ocak’ta Moskova’da keskin nişancı tarafından öldürülen Ded Hasan lakaplı mafya babası Aslan Usoyan, Rusya’nın başkentinde toprağa verildi. Moskova’nın Hovanski mezarlığında düzenlenen defin törenine gazeteciler alınmazken, Usoyan ailesi, yakınları ve dostları dışında kimse de alana sokulmadı.

Rusya basını, bugün öğlen saatlerinde mezarlığa çok sayıda lüks aracın girdiğini ettiğini kaydetti. Eho Moskvı radyosu muhabiri, “Araçların içinde Kafkasya kökenliler oturuyordu” bilgisini verdi. Mezarlığa ait özel koruma görevlileri, bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Life News ajansı, bir saatten fazla süren defin töreninde yaklaşık 100 kişinin bulunduğunu duyurdu.

Dün Usoyan’ın cenazesini götüren uçağı Tiflis Havalimanı yetkilileri kabul etmemişti. Gürcistan’da yayın yapan Rustavi-2 televizyon kanalına atıfta bulunan İnterfaks haber ajansı, Gürcistan İçişleri Bakanı İrakli Garibaşvili’nin talimatıyla cenazeyi taşıyan uçağın kabul edilmediğini iddia etmişti. Gürcistan basınına göre, başkent Tiflis’te yaşayan Usoyan’ın eşi ve kızı, cenazenin Kukiya mezarlığında toprağa verilmesini istiyordu.

Usoyan’ı Gürcistanlı mafya babası Oniani’nin öldürttüğü iddia ediliyor

Eylül 2010’da da Gürcistan doğumlu ve Kürt asıllı ünlü Rus mafya babası Ded Hasan’a silahlı suikast düzenlenmişti. Saldırı yeraltı dünyasında kanlı hesaplaşmanın bir sonucu olduğu iddia edilmiş ve Usoyan’ın, Gürcistanlı mafya babası Tariel Oniani ile kanlı bir çatışma içinde olduğu kaydedilmişti. Oniani halen Moskova’da bir cezaevinde tutuklu bulunuyor. Oniani’nin adamlarının olayı gerçekleştirmiş olabileceği gelen iddialar arasında. Oniani’nin Soçi 2014 Kış Olimpiyatları’nda bazı projelerin paylaşımı konusunda Ded Hasan’la anlaşmazlığa düştüğü belirtiliyor.

 

 

Kategoriler

Genel