Başepiskopos Nurhan Manukyan Kutsal Kudüs’ün yeni Patriği seçildi

Başepiskopos Nurhan Manukyan Kutsal Kudüs Ermeni Apostolik Kilisesi'nin 97. Patriği seçildi. Ermeni Patriği olarak Kudüs’teki Hristiyanlara ait kutsal emanetlerin beş koruyucusundan biri olarak seçilen Muradyan, aynı zamanda Filistin ve Ürdün’deki cemaatlerin de dini önderi olacak.

65 yaşındaki Başepiskopos Nurhan Manukyan, Ekim 2012'de 93 yaşında yaşama veda eden merhum Patrik Torkom Manukyan'ın ardından boşalan Patriklik makamına seçildi.

Yeni patrik İsrail, Filistin ve Ürdün'deki Ermeni Apostolik cemaatinin dini önderliğini de yapacak olmasının yanı sıra kutsal topraklardaki Doğuş Kilisesi de dâhil olmak üzere kutsal emanet sayılan belli bölümlerinin sorumluluğunu da üstlenecek.

Patriklik seçimlerinde Başepiskopos Manukyan, geçici patriklik görevini yerine getiren Başepiskopos Aris Şirvanyan'a 15 oya karşı 17 oyla üstünlük sağladı.

Nurhan Manukyan, 1948'de Suriye'nin Halep şehrinde dünyaya geldi, 1971 yılında Kudüs'te rahip olarak takdis edildi. Seçimin İsrail makamları ve Ürdün Kral’ı tarafından onaylanması gerekiyor.

Bugün Kudüs'te yaklaşık 2 bin Ermeni yaşıyor. 1948'de İsrail Devleti kurulmadan önce ise bu rakamın 16 bin olduğu ifade ediliyor.

Kategoriler

Güncel Diaspora