Hükmü olmayan kararlar

24 Ocak günü, Pınar Selek 3 kere beraat ettiği davadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla döndü. Aynı gün, Hrant Dink cinayetinin ardından en kritik deliller, video kayıtları silinirken İstanbul valisi olan Muammer Güler İçişleri Bakanı oldu. Ertesi gün, 24 Nisan 2011’de zorunlu askerlik görevi sırasında öldürülen Sevag Balıkçı’nın duruşması görüldü ve ‘tabii ki’ katil tutuksuz yargılanmaya devam ediyor.

 

Siz de şapgir’e destek vermek, yazılarınızı bizle paylaşmak isterseniz,  agos.sapgir@gmail.com  adresinden bize ulaşabilirsiniz. Twitter’da @AgosSapgir hesabından yazıları takip edebilir, yorumlarınızı bize iletebilirsiniz.

Pınar Selek birkaç gün düşünecek...

Pınar Selek'in vatanına dönme arzusuna ve Strasbourg'daki İstanbul özlemine ilginç bir tesadüfle şahit olan Ulaş Sona, yaşadıklarını duygusal bir yazıyla aktarıyor; 'Ne kadar ağır ne kadar zor...'

Ocak

Abdullah Ataşçı, “yeni tanıştıklarına” neredeyse her günü bir ‘ölüm’le, bir ‘cinayet’le mimlenen Ocak ayını anlatıyor: “Katiller, bu ayı çok seviyor, bu mevsimi; doğanın faşizmini en yoğun bu ayda sürdürmesinden mi acaba?”

“Kuirfest’le biraradalık kültürünü arttırmayı planlıyoruz”

Pembe Hayat ve Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Türkiye’nin ilk kuir festivali KuirFest’in ikincisi 17-24 Ocak tarihleri arasında Ankara’da yapıldı. Gizem Asya Genç, bu büyük işi başaran festival ekibi Bilge Taş, Ceren Kocaman ve Gizem Bayıksel’le festivalin öncesini, içeriğini ve sonrasını konuştu.

Barbarları Beklerken Barış

Bu şiiri okumak gerek. Tüm karamsarlığına, verdiği tüm huzursuzluğa, aynayla yüzümüze vurduğu çirkinliğimizin iç yakıcılığına rağmen. Artık barış vakti gelmiştir ve ödevimiz tüm gücümüzle bağırmak: “artık barbarlar yok!” “artık savaşa ve ölümlere bahane yok!”. Tüm savaşlara, katillere ve katliamlara inat, hayattan yana saf tutarak. İsmail Keskin, bu hafta barış için, Rumca’dan Kavafis’in “Barbarları Beklerken” şiirini çevirdi

Afrika Uluslar Kupası: Çıkan kısmın özeti

Afrika Uluslar Kupası'nda gruplarda ilk maçlar tamamlandı. Dağhan Irak, şimdiye kadar oynanan maçlarda takımların çizdiği görüntüyü yazdı

 

Her Parti ille de mutlu sonlanmaz

2010 yılının Şubat ayında bir araya gelen Ekip’in üçüncü oyunu olan Parti, ilk kez 26 Mayıs 2012’de İKSV’nin düzenlediği 18. İstanbul Tiyatro Festivali’nde SahneHâl’de seyircisiyle buluşmuştu. Bu sezon da her salı akşamı ekip olmanın ve Ekip kalmanın ruhunu misafir oldukları SahneHâl’de korumaya devam ediyor. Cansu Karagül yazdı.

Mor ve Ötesi’nden Canlı Bir Rock Yolculuğu

Mor ve Ötesi’nin yeni albümü Güneşi Beklerken de 2012’nin bize verdiği son hediyelerinden birisi. Grubun alışılageldik karakterini yansıtan albümün, öncekilerle en büyük benzerliği dinleyiciye anlatacak hikayelerle dolu, kaliteli bir rock yolculuğu sunması. Sertan Şentürk yazdı.

Slavoj Zizek: Felsefecinin Rolü

Santiago Zabala, kabul edilebilir felsefi, dini ve siyasi söylemlerin zeminini teşkil eden ideolojik yapıları ‘’aşındıran’’ Slavoj Zizek’i yazdı: “Beğenelim ya da beğenmeyelim, Observer’ın işaret ettiği gibi, ‘80’lerde Derrida ne idiyse, bugün de Zizek o’.” Halit Yerlikhan çevirdi.

 

 

Kategoriler

Şapgir