İstanbul Müzik Festivali’nin Programı Açıklandı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Müzik Festivali, ‘Zaman ve Değişim’ teması etrafında 4-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 41. İstanbul Müzik Festivali’nde orkestralı konserler, oda müziği ve resitaller ile bazıları özgün programdan oluşan toplam 22 konser yer alıyor.

Festival mekânlarına bu yıl, geçtiğimiz yıl ibadete açılan Surp Vortvots Vorodman Kilisesi eklendi. Diğer festival mekânları arasında Aya İrini Müzesi, Süreyya Operası, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Galata Mevlevihanesi Müzesi, Galata Rum İlköğretim Okulu, İstanbul Modern ve İş Sanat Kültür Merkezi bulunuyor.

Festivale katılacak sanatçılar arasında, Vadim Repin, Maxim Vengerov, Shlomo Mintz, Mario João Pires, Khatia Buniatishvili, Magdalena Kožená, Sol Gabetta ve Ermeni asıllı Amerikalı viyolacı Kim Kashkashian gibi isimler yer alıyor. Festival’in ‘Onur Ödülü’ ise, piyano ikilisi Güher ve Süher Pekinel’e takdim edilecek.

Bu yıl festival afişleri özellikle göze çarpıyor. Bu sabah düzenlenen basın toplantısında konuşan Bülent Eczacıbaşı, İKSV’nin festivallerinde artık “Disiplinlerarasılığın ilham verici gücünü” göreceğimizi belirtti.  Farklı sanat dallarının önde gelen isimlerinin yaptığı desenler, yapıtlar, işaretler ve el yazıları, grafik tasarımcı Bülent Erkmen’in tasarımlarıyla festival afişlerine dönüşecek. Çağdaş sanatın önemli temsilcilerinden Sarkis’in parmak izi ve el yazısını festivalin ana afişinin üzerinde görebilirsiniz.

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik