MHP’den Vingas için soru önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Azınlık Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi verdi.

Akçay, önergesinde, Vakıflar Kanunu’nda gerçekleştirilen değişiklik çerçevesinde yapılan başvuruları ve taşınmazların hangi gerekçelerle iade edildiği sorusunu yöneltmiş, Vingas’ın TBMM’de görev almasını ise eleştirmişti. Akçay’ın önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vingas’ın ‘Vakıflar Meclisi’nde görev aldığının altını çizdi.  

Arınç, Akçay’ın soru önergesine verdiği cevapta şu ifadelere yer verdi: “5737 sayılı Vakıflar Kanunu’nun 41. maddesine göre cemaat vakıflarınca seçilerek gelen bir üye cemaat vakıflarını temsilen Vakıflar Meclisi’nde yer almaktadır. Vakıflar Meclisi 15 üyeden oluşmakta olup, kararlar oyçokluğu/oybirliği ile alınmaktadır. Mevcut Vakıflar Meclisi’nde cemaat vakıflarını temsilen görev yapmakta olan Laki Vingas, Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı’nda yöneticisidir. Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı 5737 sayılı Vakıflar Kanunu’nun geçici 11. maddesi kapsamında 6 adet taşınmaz için tescil talebinde bulunmuş olup, başvurular halen değerlendirme aşamasındadır.”

Laki Vingas ise soru önergesine dair ilginç bir açıklamada bulundu. Konuyu Agos’a değerlendiren Vingas, yaptığı açıklamada, “Bana göre benim neden TBMM’de görev aldığım sorusunun cevabı, ‘Fenerbahçeli veya Galatasaraylı bir futbolcu neden milli takımda oynuyor?’ sorusunun cevabıyla aynı. Eminim bu soru önergesinin perde arkasında başka nedenler de yatıyordur ancak bunun nedenini bilmiyorum, biraz zamana bırakmak lâzım. Zaten Başbakan Yardımcısı da soru önergesi veren vekile gerekli cevabı verdi. Ben, doğup büyüdüğüm Yeniköy’deki mütevazı bir kilisede görev alıyorum. Bunda yasal olarak hiçbir engel yok. Önemli olan bu görevi layıkıyla yerine getirmek, cemaatler ve vakıflar arasında ayrımcılık yapmamak. Biz de elimizden geldiğince bu konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Kategoriler

Toplum Vakıflar