‘Requiem’ ve ‘Stabat Mater’ art arda

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 6 ve 8 Şubat’ta, sanatseverleri, Gabriel Fauré’nin ‘Requiem’ ve Giovanni Battista Pergolesi’nin ‘Stabat Mater’ adlı eserlerinin art arda seslendirileceği iki konserle buluşturuyor.

Fauré’nin 1890 yılında, orkestra, koro ve iki solist için yazdığı ve en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen ‘Requiem’,  sanatçının kendi cenaze töreninde de icra edilmiş.

‘Requiem’de, orkestra şefliğini Naci Özgüç; İDOB Orkestrası, korosu ve solistlerinden oluşan grubun koro şefliğini ise Kevork Tavityan üstleniyor. Tavityan, aynı zamanda,  Soprano Otilya İpek ile birlikte, eserde solist olarak da sahne alıyor. Konserde, ‘Requiem’in hemen ardından ‘Stabat Mater’ seslendiriliyor. İsa Peygamber çarmıha gerilirken, annesi Meryem’in çektiği acının anlatıldığı eserde, Soprano Tülay Uyar ve Mezzosoprano Aylin Ateş solist olarak görev alırken, orkestra şefliğinde yine Naci Özgüç var.

İDOB, Şubat’ın sonuna dek, Süreyya Sahnesi’nde, ‘2. Senfoni’ ve ‘Minyatür’ adlı iki eserden oluşan ‘Senfonik Minyatür’ü de seyirciyle buluşturacak. Giovanni di Palma tarafından sahneye konan ‘2. Senfoni’, Schumann’ın müziği ile, ünlü Alman balet ve koreograf Uwe Scholz’un dansının birleştiği, neoklasik bir bale eseri. ‘Minyatür’de ise, Barok geleneği etrafında, Doğu ile Batı arasındaki kültür alışverişinin izdüşümleri yer alıyor.

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik