‘Türkiye’de sağ ve sol İttihatçı gelenekten besleniyor’

Radyo Agos’ta Rober Koptaş ve Karin Karakaşlı’nın bu haftaki konuğu insan hakları savunucusu Avukat Eren Keskin’di. Ekmekçiyan ailesinin avukatlığını üstlenen Keskin, Esenboğa’da 1982 yılında yaşanan olaya ve Ekmekçiyan’ın yargılanmasına dair bilinmeyenleri anlattı. Türkiye soluna da eleştirilerini dile getiren Keskin, “Türkiye’de sağ ve sol İttihatçı gelenekten besleniyor. Ermeni Soykırımı, Kürt meselesi, Kıbrıs’taki işgal ve anti-demokratik laiklik konularında sağ ve solun birbirlerine ne kadar çok benzediğini görüyoruz” dedi.

Her cumartesi Açık Radyo’da 09.00 ve 10.30 saatleri arasında yayımlanan Radyo Agos’u kaçıranlar, programı buradan dinleyebilir.

Programda konuşulan haberler:

Ekmekçiyan ailesi yasına saygı bekliyor
7 Ağustos 1982’de Ankara Esenboğa Havalimanı’ndaki silahlı çatışmada yaralı olarak yakalanan ve 28 Ocak 1983’te idam edilen ASALA militanı Levon Ekmekçiyan’ın ailesi, oğullarının naaşını geri istiyor. Davayı üstlenen insan hakları savunucusu, avukat Eren Keskin, Ekmekçiyan’ın kardeşi Hampartsum Ekmekçiyan’ın aile adına bir arkadaş vasıtasıyla kendisine ulaştığı belirterek “Davayı seve seve kabul ettim” dedi.

Atina’da Ruhban Okulu tartışması
Başbakan Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Samaras arasında Katar’da yapılan görüşmenin ardından gözler yeniden Ruhban Okulu tartışmasına çevrildi. Ancak mevcut şartlarda iki ülke arasında bu konuda atılabilecek çok fazla adım yok.

Başbakan’ın kafasındaki başkanlık sistemi değil ‘başkancı sistem’
Anayasa hukukçusu Prof. Mustafa Erdoğan, AK Parti’nin yeni anayasa planlarını değerlendirdi. Erdoğan, “Hükümet sadece Kürt meselesi için değil, Ergenekon boyutunda da bir genel af düşünüyor. Bu, CHP’nin tavrını yumuşatır” dedi.

Halep bu savaşta yenilmeyecek
Türkiyeli Ermenilerin yakından tanıdığı 85 yaşındaki Halepli doktor ve yazar Toros Toranyan, ülkesinin iki yıldır içine düştüğü karanlığın yakın tanığı. Deneyimli kalem, her şeye rağmen, yaşadığı toprakların geleceğine dair umudunu yitirmiyor.

‘Zengin Mutfağı’na Ülkücü tepkisi
İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda sahnelenen ‘Zengin Mutfağı’, Ülkücülerin saldırısına uğradı. İki kişi, bir karakterin beyaz bere takmasını, bozkurt selamı eşliğinde bağırarak protesto etti. Şehir Tiyatrosu yönetimi, oyuna, Şubat programında yer vermedi.

Bu haftanın şarkılarından bazıları:

Kategoriler

Genel