Dövüş için rehin tutulan köpekleri hayvanseverler kurtardı

Kartal’da, terk edilmiş bir binanın bodrum katında dövüştürülmek için rehin tutulan çok sayıda köpek, hayvanseverlerin ihbarı sayesinde kurtarıldı. Hayvanseverler durumu, 'vahşet' olarak değerlendirdi.

Yakacık Çarşı Mahallesi Koru Sokak'taki metruk bir binanın yakınından geçen Hıdır Koç isimli bir vatandaşlar, bodrum kattan köpek seslerinin geldiğini duyunca bodrum kata indi. Köpekleri boyunlarından zincirlenip rehin alınmış bir şekilde gören Koç, hayvanserleri arayıp köpeklerin kurtarılmasını istedi. Bunun üzerine harekete geçen Genç Denizciler Dayanışma Derneği kurtarma ekibi, belediye yetkilileri ve polis ekiplerinin de yardımıyla binaya geldi. Gerekli incelemelerin ardından köpekler zincirlerinden kurtarıldı. Belediye ekipleri, çip taraması yaptığı köpeklerin her birinin sahibinin bulunduğunu belirledi.

Dernek yetkilisi Umur Zamanoğlu, olayı 'vahşet' olarak değerlendirdi. Zamanoğlu, gerekli incelemeleri yaptıktan sonra köpeklerin sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

İki sene önce kaybettiği köpeğini binanın bodrum katında bulduğunu belirten Kubilay Özcan isimli vatandaş da, köpeğini zincirlenmiş halde bulduğunu ifade etti. Özcan, köpeğini bulduğunu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Kurtarılan köpekler, Tuzla’daki Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilip sağlık kontrolünden geçirilecek. Çiplerle sahipleri belirlenen köpekler, sağlık kontrolünün ardından sahiplerine teslim edilecek.

(Cihan)

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Hayvan Hakları