Sinop’ta ırkçı bir grup, BDP’lileri taşladı

BDP milletvekilleri, İmralı sürecine destek aramak amacıyla çıktıkları Karadeniz turunun ikinci ayağı olan Sinop’ta, ırkçı bir grubun saldırısına uğradı. BDP’lilere yapılan sözlü sataşmalar ilerleyen dakikalarda saldırıya dönüştü. Saldırganlar BDP’lilerin bulunduğu öğretmenevinin camlarını aşağıya indirirken BDP’li heyetin araçları yumurta yağmuruna tutuldu.

BDP’li milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve Bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ile HDK Eşbaşkanı Fatma Gök’ün yer aldığı grup, ilk durak olan Çorum’dan sonra sabah saatlerinde Sinop’a hareket etti. Programın yapılacağı öğretmenevine giden grup, burada bekleyen kalabalığın saldırısına uğradı. Yaklaşık 500 kişiden oluşan grup, BDP’lilere saldırmak istedi.

Saldırgan grup, İstiklal Marşı okuduktan sonra öğretmenevinin kapı ve pencerelerinin camlarını kırdı ve BDP’lilerin araçlarına zarar verdi. Olay yerine çok sayıda polis özel harekât görevlisi sevk edildi. Öte yandan saldırganların sayısı ise, her geçen dakika artıyor.

Önder: Sivil polis bana hakaret etti

Konuya dair açıklama yapan Ertuğrul Kürkçü, “Büyük gerginlik var. Polis ırkçıların saldırılarını engellemiyor” dedi. BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, görüştüğü bir emniyet amirine, “Bizim tarihimizde daha önce böyle olaylar olmuştu. Bunun hesabını veremezsiniz. Güvenliğimizi almayacaksanız biz kendi güvenliğimizi alırız” dedi. Önder grup içerisinden kendisine hakaret eden bir kişinin sivil polis olduğunu söyleyerek, emniyet amirine tepki gösterdi.