New York Filarmoni Orkestrası, ilk kez Türkiye’ye geliyor

İzmir ve İstanbul, Mayıs ayında New York Filarmoni Orkestrası’na ev sahipliği yapacak.

Dünyanın sayılı müzik toplulukları arasında yer alan New York Filarmoni, 2013 bahar turnesine 2 Mayıs’ta İzmir’de vereceği konserle başlayacak.

New York’ta 1842 yılında kurulan orkestra, 2013 Bahar Turnesi kapsamında 171 yıllık tarihinde İzmir’e ilk kez gelecek.  Turne kapsamında Türkiye’de üç konser verecek olan orkestra 18 yıl aranın ardından İstanbullu sanatseverleri bir kez daha selamlayacak.

Göreve geldiği 2009 yılından bu yana, uluslararası müzik eleştirmenleri tarafından, seçtiği eserler ve yenilikçi yaklaşımları nedeniyle övgüler alan Alan Gilbert yönetimindeki New York Filarmoni, 15 gün içinde dört ülkede vereceği 13 konserlik turnesini, 2 Mayıs’ta İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde başlatacak.

Kuruluşundan bugün kadar dünyanın 400’ün üzerinde kentinde dinleyici karşısına çıkan ünlü orkestra, 27. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında gerçekleştirilecek konserle konser verdiği kentler arasına İzmir’i de eklemiş olacak.

Orkestra, turnenin Türkiye ayağındaki diğer iki konserini ise 3-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde verecek.

Gilbert’ın yönetimindeki konserlerde, ‘yaşlı’ orkestraya piyanist Emanuel Ax ve kemancı Joshua Bell eşlik edecek. 

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik