Venedik Bienali'nde Türkiye'yi Ali Kazma temsil ediyor

1 Haziran - 24 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek Venedik Bienali 55. Uluslararası Sanat Sergisi'nin Türkiye Pavyonu'nda, Ali Kazma'nın 'Rezistans' başlıklı yeni video serisi gösterilecek. Emre Baykal'ın küratörlüğünde gerçekleştirilecek.

Türkiye Pavyonu, bu yıl da Venedik Bienali'nin ana mekânı olan Arsenale'nin Artigliere binasında yer alacak.

Fiat sponsorluğunda, TC Dışişleri Bakanlığı ile TC Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde ve TC Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu'nun desteğiyle gerçekleştirilen Venedik Bienali Türkiye Pavyonu?nun koordinasyonunu İstanbul Kültür Sanat Vakfı yürütüyor.

'Rezistans', günümüzde beden için geliştirilen söylem, teknik ve yönetim taktiklerini araştırarak, bedeni hem kendi kısıtlarından kurtarıp özgürleştiren hem de sınırlayıp kontrol altına alan müdahale ve stratejilere odaklanıyor. Ali Kazma, bedenin fiziksel ve kavramsal bir mekân olarak ürettiği anlamlar bütününü ve bunlara ilişkin enigmayı geniş bir ilişkiler ağı içinden okumaya çalışıyor. İlk kez Venedik Bienali'nde gösterilecek olan bu çok ekranlı video yerleştirmesinde Kazma, toplumsal, kültürel, ekonomik, siyasi, bilimsel ve düşünsel katmanlarda bedeni şekillendiren ağlarıele alıyor. 'Rezistans' serisini oluşturan işler, 'beden olmak' ve 'bir bedene sahip olmak' arasındaki ilişkiyi ve bir bilgi, deneyim ve eylem alanı olarak bedenin sonsuz olanak ve sınırlarında oluşan gerilimi, 'materyal beden', 'toplumsal beden', 'denetlenen beden', 'disipline edilmiş beden', 'çalışan beden', 'konuşan beden', 'yaşanan beden', 'cinsel beden' gibi farklı tanım ve algılar içinde araştırıyor.

 

Kategoriler

Kültür Sanat Sergi