Merkez Bankası Karaköy'deki şubesini Ataşehir'e taşıyacak

Hükümetin finans merkezi olarak konumlardırmak istediği İstanbul'a taşınması tartışma konusu olan Merkez Bankası, bu konuda önemli bir açıklama yaptı. Para otoritesi, Karaköy'deki İstanbul Şubesi'ni Ataşehir'e taşıyacağını, bunun yanında aynı yere Uluslararası Araştırma ve Eğitim Merkezi kuracağını açıkladı.

Merkez Bankası'ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, 'İstanbul ilindeki temel görevlerini ve faaliyetlerini daha elverişli bir ortamda ve daha etkin bir şekilde sürdürebilmesi amacıyla' Banka Meclisi'nce bir dizi prensip kararı alındığı ifade edildi. Bu kararlar da şöyle sıralandı:

'1. İstanbul Şubesi ile Uluslararası Araştırma ve Eğitim Merkezi Ataşehir’deki İstanbul Finans Merkezi’nde satın alınması kararlaştırılan arsaya konuşlandırılacaktır.

2. Uzun zamandır faaliyetlerini Karaköy Bankalar Caddesinde sürdürmekte olan İstanbul Şubemiz bulunduğu bölge itibariyle hizmet sunmakta bazı zorluklar yaşamaktadır. Tarihi değer taşıyan bu bina yapılacak restorasyon çalışmasının ardından “Türkiye İktisat ve Para Tarihi Müzesi” olarak hizmete devam edecektir.

3. İstanbul’da artan emisyon faaliyetlerimiz Anadolu ve Avrupa yakasında en az ikişer merkezden sürdürülerek piyasa ihtiyaçları ile daha uyumlu hale getirilecektir.'

Kategoriler

Güncel Türkiye