radyo

.

 

Her cumartesi Açık Radyo’da 09.00 ve 10.30 saatleri arasında yayımlanan Radyo Agos’u kaçıranlar, programı buradan dinleyebilir.

 

 

Programda konuşulan haberler:

Diyarbakır’da rahibe şok sınırdışı
12 yıldır Diyarbakır Protestan Kilisesi’nde çalışan ABD’li Jerry Mattix, yeni yasadan faydalanıp oturma izni almak için Emniyet’e koşarak gitti ama sonuçta sınırdışı edildi.

Rum toplumu AB desteğiyle kabuğunu kırıyor
Rum toplumu, ‘Azınlık Vatandaşları - Eşit Vatandaşlar’ başlıklı bir AB programına başlıyor. RUMVADER ve İstanbul Rumları Evrensel Federasyonu ortaklığıyla gerçekleşecek çalışmayı proje koordinatörü Marina Drymalitou anlattı.

Ekrem Eylisli’ye yapılanlar Türkiye’ye yabancı değil
Son olarak ‘Ağır Roman Yeni Dünya’ dizisiyle ekranlarda gördüğümüz Nesrin Cavadzade, doğup büyüdüğü Bakü’de halen acımasız bir kuşatma altında yaşayan yazar Ekrem Eylisli’ye destek verdi: “Eylisli'nin başına gelenler bir linç kampanyasıdır. O iki halka 70 yıl boyunca kardeşçe yaşadıklarını hatırlatmak istedi. Eylisli’nin başına gelenlerin nedeni budur.”

Diaspora’nın 2015’e hazırlandığı doğru değil
Londra merkezli Gomidas Enstitüsü’nün direktörü ve tarihçi Ara Sarafian, ‘Mavi Kitap’ı bir kez daha TBMM’ye postalamak için İstanbul’a geldi. Agos’a konuşan Sarafian, Türkiye’ye, Ermeni dünyasına ve uluslararası kamuoyuna 2015’e doğru ‘çözüme giden yol’u gösterdi. Sarafian’ın mevcut durumla ilgili tespitlerini ve geleceğe yönelik önerilerini konunun tüm taraflarının dikkatine sunuyoruz.

Akla kara arasında Ermenistan
22 yaşındaki genç Ermenistan Cumhuriyeti bugüne kadar, deprem, savaş, yokluk dahil pek çok zorlu sınav yaşadı, ama belki de hiçbir sınav, geleceği belirlemede önümüzdeki beş yıl kadar hayati olmayacak. Anadolu ve Kafkasya coğrafyasının bu kadim halkının önünde, 2018’deki parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar uzanan dönem, kritik bir yol ayrımı anlamına geliyor. Rober Koptaş Ermenistan’ın sınavını yazdı.

Bu haftanın şarkıları:

Kategoriler

Genel