Kışanak: BDP’den 'sızdırma' söz konusu olamaz

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, 'Bizim partimizden sızdırma kelimesiyle tanımlanabilecek herhangi bir faaliyet asla söz konusu olmamıştır' dedi. Kışanak, bir grup milletvekiliyle BDP Genel Merkezi'nde, parlamento çalışmalarının ele alındığı toplantı sonrasında gazetecilere açıklama yaptı.

'Önemli bir süreçte, çok önemli ve zor bir konuyu çözme sorumluluğuyla karşı karşıya olduklarını' belirten Kışanak, 'Türkiye'de uzun yıllar büyük zorluklar ve acılar yaşanmasına neden olan hak ve özgürlüklerin gasp edildiği bir süreçten bugüne gelindiğini' söyledi.

Süreci 'tarihsel aşama' olarak değerlendiren Kışanak, bunun farkında ve bilincinde olduklarını ifade etti.

Kışanak, bunun bilinciyle partinin yetkili organlarının tartıştığını ve görüş oluşturmaya çalıştığını belirterek, süreci ilerletebilecek mekanizmalar konusunda önermeler geliştirmeye çalıştıklarını bildirdi.

Söz konusu çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini dile getiren Kışanak, benzer toplantılarla pozitif katkı yapıcı önerilerini açığa çıkartmak için çabalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Bir gazetecinin, bugünkü toplantıda Abdullah Öcalan'dan gelen mektubun değerlendirilip değerlendirilmediğini sorması üzerine Kışanak, 'sürecin bir bütün olduğu' cevabını verdi.

Süreci kamuoyunun da önünde tartıştıklarını belirten Kışanak, 'Bu işi bir teknik mektup okundu mu okunmadı mı tartışmasının ötesinde görmek lazım. Biz İmralı'da başlatılan görüşmelerin, bu sürecin gerçekten bir yaşama, demokratik, birlikte özgür bir geleceğe varması için neler yapabiliriz? Artı olarak ön açıcı fikirlerimizi, önerilerimizi, tekliflerimizi oluşturmaya ve bunların uygulanabilirlik koşullarını temin etmeye çalışıyoruz' diye konuştu.

Kışanak, gazetecilerin, 'Tutanakların sızdırılmasının, süreci sıkıntıya sokup sokmadığı' sorusunu, şöyle yanıtladı:

'Bu konuyu aslında kamuoyunun gündeminden düşürmek gerekiyor. Oldukça anlamsız bir tartışma olarak görüyorum. Çok açıktır ki bizim partimizin böyle bir yaklaşımı asla söz konusu olamaz. Bir sızdırma, partimizden herhangi bir arkadaşımızın, bunu bilinçli olarak, böyle bir metni tanzim etme, bir yerlere verme gibi bir yaklaşımı asla söz konusu olamaz. Bunu aslında, bu haberi yapan muhabir arkadaşınız da biliyordur. Böyle bir metni hangi yollarla temin ettiğini, bunun mesleki ahlak ilkeleriyle uyuşup uyuşmadığını, bu metnin üzerinde herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmadığını, bunu herhalde kendisi biliyordur. Ama çok açık söylüyorum: Bizim partimizden sızdırma kelimesiyle tanımlanabilecek herhangi bir faaliyet asla söz konusu olmamıştır. Net olarak bunun altını çiziyorum.'

Bir gazetecinin, 'PKK’nın elindeki kamu görevlilerinin ne zaman bırakılacağına' yönelik sorusunu ise Kışanak, 'Bu konuda bir teknik hazırlık yapılması gerekiyor. Hem buradan gidip getirecek bir heyetin organize edilmesi hem de karşı tarafın bu konudaki hazırlıklarını tamamlaması gerekiyor. Bu konuda bir irade beyanı var. Biz açıkça bu konuda hazırlıklarımızı başlattık, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tamamlandığında ki bunu da 'bir hafta on gün içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz' dediler. Bunların ailelerine kavuşmalarını temin edeceğiz' diye yanıtladı.

(Cihan)

Kategoriler

Genel