Meryemana Evi'ni fırtına vurdu

İzmir'in Selçuk ilçesindeki her yıl on binlerce Katolik Hıristiyan'ın ziyaret ederek hacı olduğu Meryemana Evi'ni fırtına vurdu.

(DHA) -- Bugün sabah saatlerinde başlayan ve saat 14.30 sıralarında etkisini arttıran fırtına Aydın'ın Kuşadası ve İzmir'in Selçuk ilçelerinde de etkili oldu.

Saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreyi bulan fırtına, Selçuk'a 9 kilometre uzaklıktaki Mesih İsa'nın annesi Meryem Ana'nın son yıllarını Saint Jean (İncilci Yuhanna) ile birlikte geçirdiğine inanılan ve Meryem Ana Evi olarak bilinen kilisenin bulunduğu Bülbül Dağı'nda da etkili oldu.

Fırtınanın devirdiği asırlık 10 kadar çam ağacı Meryemana Evi'nin avlusundaki 'atrium' olarak bilinen ayin bölümünü harabeye çevirdi. Ayin alanındaki üzeri çelik konstrüksiyon ve sacla kaplı platform ve ayine katılanların oturduğu ahşap sıralar devrilen ağaçlar nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

Ayazma suyunun aktığı çeşmede de hasar meydana geldi.

Meryam Ana Evi'ni ziyarete gelenlere bilet kesilen giriş kapısı ile rahip lojmanın önü de devrilen ağaç ve elektrik direkleri nedeniyle kapandı. Bölgede, elektrikler de kesildi. Selçuk Belediyesi'nde görevli işçiler tarafından devrilen ağaçların kesilip, traktörlere yüklenerek kaldırılmasına başlandı.

2006 yılında Bülbül Dağı'nda çıkan orman yangını Meryemana Evi'ne kadar ulaşmış, ancak devrilen asırlık çam ağaçlarının yanmaması dikkati çekmişti.

Öte yandan Selçuk, şehir merkezinde devrilen bir ağacın elektrik nakil hattındaki telleri koparması nedeniyle ilçeye elektrik verilemezken, Kuşadası'nda da bazı ağaçların dalları kırıldı, Turgut Özal Bulvarı üzerindeki trafik sinyalizasyon lambalarını devrildi.

Kategoriler

Genel