Bodrum’da kilise göründü

Muğla'nın Bodrum İlçesi’nde 42 yıl halk eğitim merkezi olarak kullanılan binanın yıkım çalışmalarıyla, 280 yıllık Aya Nikola Kilisesi de ortaya çıkmaya başladı. Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon 'Kilisenin orijinal duvarlarına ulaşmayı başardık. Şimdi amacımız kiliseyi tamamen ortaya çıkartıp kültür turizmine kazandırmak' dedi.

DHA - Bodrum’un Çarşı Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü Barlar Sokağı Cumhuriyet Caddesi'ndeki Aya Nikola Kilisesi, 1965 yılında dönemin belediye başkanı Derviş Görgün tarafından 10 bin liraya Köyişleri Bakanlığı'na satıldı. 370 metrekarelik bahçe içinde bulunan kilise, duvarları sıvanıp üzerine kat çıkılarak sırasıyla depo, sinema, elektrik idaresi, tiyatro, kayıkhane ve son alarak da halk eğitim merkezi olarak faaliyet gösterdi. Denizli Pamukkale Üniversitesi’nin çürük raporu vermesinin ardından da kilisenin ortaya çıkarılması için yıkım çalışması başlatıldı. Önce üzerine çıkılan kat yıkıldı, ardından da orijinal duvarlarındaki sıvalar kazınmaya başlandı.

BARIŞ VE DOSTLUĞUN SİMGESİ OLACAK

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 'Kilisenin orijinal duvarlarına ulaşmayı başardık. Şimdi amacımız kiliseyi tamamen ortaya çıkartıp kültür turizmine kazandırmak. İlçenin merkezindeki bu kilise ülkeler arası barış ve dostluğunda simgesi olacak' diye konuştu.

Kategoriler

Toplum Kilise