Fransa’daki Ermeni diasporasının inkar yasası için imza kampanyası

İnkar yasası hakkında bir imza kampanyası yürüten Fransa’daki Ermenistan Kültürel Sendikası, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ye seçim vaadini tutması ve Ermeni soykırımının inkar edilmesinin cezaya tabi tutulması yönündeki yasa tasarısını kabul etmesi çağrısında bulunuyor.

PanArmenian’ın haberine göre imza kampanyası Fransa’nın Paris, Lyon ve Marseille şehirlerinde devam ederken, yüzlerce insan da girişime Valence’de katıldılar.

Nouvelles d'Armenie’ye göre ise Fransa’daki Ermenilerin kampanya mektubunda,  soykırımları inkâr yasasının kabul edilmesinin Fransa cumhurbaşkanının seçim vaatlerinden biri olduğu ve ayrıca Hollande’ın önceki dönemlerde  Ermeni soykırımının inkar edilmesinin cezaya tabi tutulacağına ilişkin kararlılığını ifade ettiği belirtiliyor.

Mektupta ayrıca, 600.000 Fransalı Ermeni’nin ve bu kişilerin dostlarının halihazırda Hollande’dan gelecek açıklamayı beklediği ve Ermeni diasporasının temsilcilerinin, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius’un Türkiye-Fransa ilişkileri bağlamındaki ifadelerine ilişkin kaygı duydukları belirtiliyor.

Sendika, mektubu Ermeni soykırımının 98. Yıldönümü olan 24 Nisan tarihinde Elysee Sarayı’na sunmayı planlıyor.

Kategoriler

Güncel Diaspora