20. yüzyılın ‘son divası’ öleli beş yıl oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, opera sanatçısı Leyla Gencer’in ölümünün beşinci yıldönümüne özel bir mesaj yayımladı.

Bakan Çelik, opera sanatçısı Leyla Gencer’in 20’nci yüzyılın son divası kabul edildiğini belirterek, “Gencer, araştırmacı kişiliği ve iyi bir eğitimci olmanın verdiği sorumlulukla opera sanatının unutulmaz isimleri arasında çok önemli bir yer edinmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, Gencer’in vefatının beşinci yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, Türkiye’yi yurtdışında başarıyla temsil eden ve opera alanında ülkenin sesi olmayı başaran sanatçının, Türkiye’nin ilk, dünyanın da sayılı sopranolarından biri olduğunu ifade etti.

‘20. yüzyılın son divası’ kabul edilen Gencer’in opera dünyasında bulunduğu yeri, repertuvarının çeşitliliği ve canlandırdığı karakterlerle sağlamlaştırdığına vurgulayan Çelik, “Gencer, araştırmacı kişiliği ve iyi bir eğitimci olmanın verdiği sorumlulukla opera sanatının unutulmaz isimleri arasında çok önemli bir yer edinmiştir. Yaşamı ve eserleriyle daima saygıyla hatırlanacak olan Leyla Gencer’i, vefatının beşinci yılında rahmet ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Leyla Gencer, 9 Mayıs’ta Milano’da yaşama veda etti. Vasiyeti gereği Gencer’in cenazesi yakılmış ve külleri Boğaz’a savrulmuştu. (EE)

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik